ATAYURT ÖĞRENCİLERİNİN BİLİM-KÜLTÜR GEZİSİ

20.11.2012

ATAYURT ÖĞRENCİLERİNİN BİLİM-KÜLTÜR GEZİSİ

          Okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni  Zeliha KURTULUŞ ve Fen Bilimleri öğretmeni Alev SAĞLAM rehberliğinde 17 Kasım 2012 tarihinde Ankara’ya bilim ve kültür gezisi düzenlendi.

          6.sınıf öğrencilerinin bilgi, görgü ve bilimsel yeterliliklerini arttırmaya yönelik bu gezinin ilk ayağı Gordion’du. Yassıhöyük antik Gordion Kenti’nden geziye başlayan öğrenciler Anadolu Medeniyetler Müzesini, Resim Heykel Müzesini ve Etnografya Müzesi’ni gezerek Anadolu’da yaşamış olan medeniyetler hakkında bilgi sahibi olarak gezinin kültür ayağını tamamladılar.

          Çeşni Konak’ta yenilen  öğlen yemeğinin ardından öğrenciler Feza Gürsoy Bilim Merkezi’nde bilimi deneylerle yaşayarak öğrenmenin tadına vardılar. Daha sonra Dev Akvaryumu gezerek dünyanın çeşitli yerlerinden gelen rengarenk balıkları ve su canlılarını ilgiyle izlediler. Son olarak Kentpark AVM’de sergilenen Body Worlds (Orijinal Vücut Sergisi)’ü gezerek vücutlarını daha yakından tanıma olanağı buldular.

           Bilim ve kültür açısından oldukça doyurucu bir gezi yapan öğrencilerimiz, geziden çok memnun kaldıklarını, ülkemizin kültürel değerlerini tanımanın önemini anladıklarını, bilimi dokunarak öğrenmenin farkını hissettiklerini söylediler.