ATAROBLAR ROBOT PERFORMANSINDA YARI FİNALDE

19.02.2013

 

ABD’ nin bu sene Türkiye’ de 9. sunu düzenlediği Bilim Kahramanları FLL turnuvasının Ankara ayağında okulumuz ATAROB takımı 28 Okul arasında ilk 4 okul içine girerek Robot Performansında yarı finale kadar çıkmışlardır.

Ankara Çankaya Üniversitesi'nde gerçekleşen turnuva saat 9:00’ da başlamış, takımımız pit alanında, kendilerine ayrılan masada yerlerini almışlardır. 10:30’ da proje odasında proje jürilerine yaşlanan nüfusa yönelik buldukları yenilikçi çözümlerini başarıyla sunmuşlardır.

12:30’ da Teknik jüriye robot tasarımlarını aktarmışlar, 13:30’ da da masaları tek tek gezen özdeğerler jürisine, yapmış oldukları takım çalışmalarının kendilerine neler kattığını, bilim ve teknolojiyi nasıl kullandıklarını açıklamışlardır.

Takımımız turnuva süresince farklı zaman dilimlerinde farklı okullarla düzenlenen 3 turda robot performanslarını sergilemişler, önceden tanımlanmış robot görevlerini yapmaya çalışmışlardır. 3.tur sonunda almış oldukları puanlar toplamına göre ATAROB’ lar önce ilk 8’ e girerek çeyrek final heyecanını, daha sonra da ilk 4’ e girerek yarı final heyecanını yaşamışlardır.

6. ve 7. Sınıf öğrencilerinden oluşan takımımızın, Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinin de içinde bulunduğu pek çok okulu geçerek, bu başarıyı elde etmesi bizleri çok sevindirdi.

Öğrencilerimizi turnuvaya hazırlayarak araştırmaya yönelten, bilim ve teknolojiyi kullanarak toplum sorunlarına çözüm bulma zevki yaratan, takım çalışması yapmalarını sağlayan Fen Bilimleri Öğretmeni Alev SAĞLAM’ a ve Bilişim Teknoloji ve Bilgisayar Öğretmeni Pınar ÖNCÜ’ ye teşekkür ederiz.