TÜKETİCİ HAKLARI HAFTASI

21.03.2013

                                   TÜKETİCİ HAKLARI HAFTASI


              Tüketim faaliyeti insanlığın doğuşu ile ile başlamıştır. Önceleri kendisi hem üreten hem de tüketen olan tüketicinin korunması gereği pek hissedilmemiştir , ancak toplumda zaman içinde rollerin ayrılması, üreticilerin özellikle ekonomik yönden güçlenmesi ve kısa sürede örgütlenmeye başlaması nedeni ile tüketiciler giderek mağdur olmuş ve tüketicinin korunması kavramı gelişmeye başlamıştır.

               Yurdumuzda,15-21 Mart arası Tüketiciyi Koruma Haftası olarak belirlenmiştir.Bu tarihler arasında Atayurt Okulları Olarak öğrencilere tüketici olarak, haklarının neler olduğu ve gerektiği zaman bu haklarını korumak için neler yapabilecekleri,nerelere başvurabilecekleri hakkında bilgiler verilir.

             Okulumuz 6.sınıf öğrencilerinden Bartu Süloğlu, Mert Çınar,Neşe Selin Mirza,Elif Melisa Avcı ve 7.sınıf öğrencilerinden Begüm Döğeroğlu,Ebru Ermiş,Aleyna Ömrüm Başay ve Seranay Sütçü  tarafından hazırlanan Tüketici Hakları Sunusu 19 Mart Salı günü gerçekleştirilmiştir.Matematik kulübü desteğiyle yapılan sunuda öğrencilerimizin bilinçli tüketim aritmetiği kullanmaları da ilgi uyandırdı.