ATAROBLARIN PROJE SUNUMU

22.03.2013

ATAROBLARIN PROJE SUNUMU

16 Şubatta Ankara Çankaya Üniversitesi’nde yapılan Bilim Kahramanları First Lego Lig turnuvasına katılan ve turnuvada 28 takım arasından ilk 4 takım içine girerek yarı finalde okulumuzu başarıyla temsil eden  ATAROB takımımız, hazırlamış oldukları projeleri 5,6 ve 7.sınıf öğrencilerine sundu.

Yaşlanan Nüfusa Genç Çözümler teması kapsamında “Unutkanlık” sorununu ele alan Ataroplar bu soruna yönelik gidilen yerler ve görüşülen uzman kişileri öğrencilerimize aktardılar.

Takımımızın unutkanlık sorununa çözüm olarak tasarladıkları içinde unutkan yaşlıların bulunduğu teknolojik bir köy olan “Yeni Umut Yaşam Köyünü” tanıtırken kullandıkları animasyon filmi büyük ilgi çekti.

Proje sunumundan sonra Ataroblar, tasarladıkları ve programladıkları robotlarını ve robot görevlerini açıklayan tanıtım videosunu paylaştılar.

Turnuva alanında çekilmiş fotoğraflardan oluşan filmle son bulan sunum velilerimizin, öğretmenlerimizin  ve öğrencilerimizin büyük ilgisini çekti.

Özverili çalışmalarından dolayı takımımıza ve takımımızı turnuvaya hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür eden Müdürümüz Baki Cangür, turnuvada kazandıkları madalya ve belgelerini Ataroplara takdim etti.

Atayurt Okulları olarak Atarob takımımıza ve onları Bilim Kahramanları turnuvasına hazırlayan Fen Bilimleri Öğretmeni Alev Sağlam ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Pınar Öncü’ye teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.