ATLANTIC-PASIFIC MATH LEAGUE HIGH SCHOOL DÜNYA ŞAMPİYONU

18.05.2013


ATLANTIC-PASIFIC

MATH LEAGUE

HIGH SCHOOL

DÜNYA ŞAMPİYONU


  Okulumuzun lise Matematik Takımları, uluslararası bir yarışma olan Atlantic Pasific Matematik Ligi Yarışması’nda yine bizi gururlandırdı. 

Atlantic Pasific Matematik Yarışması, 6 aşamadan oluşmaktadır. Bu sınavda İngilizce Matematik soruları çözülür. Okullar her bir yarışmadan sonra en yüksek puanı alan ilk on öğrencinin skorlarını takım skoru olarak online olarak bildirirler. Daha sonra bu sonuçlar okulun dahil olduğu bölgedeki diğer takımların skorları ile karşılaştırılır. Yarışma sezonunun sonunda, her bir bölgeden en yüksek puanı alan okullara ve öğrencilere ödül ve takdirleri verilir.

 
9.ve10.sınıf matematik olimpiyat takımlarımızın katıldığı bu sınavda Lise Takımımız DÜNYA BİRİNCİSİ olarak hem okulumuzun hem ülkemizin gururu oldular.

GURUR TABLOMUZ:

UTKU BİRİCİK, FURKAN ŞAHBAZ, ELHAN OĞUZ, MEHMET GÖRKEM CAN, ÖYKÜ NAZ SAĞLAM, GÜLÇİN ECE COŞKUN, AYŞE NUR İLHAN, MİRAY YURTÇU, ERCAN DİNÇER, PINAR BAYSAL, CANBERK TUNAKAN,

BİLGESU ÇAKMAK, BERKE OĞUZ, Z.AHSEN BAKRAKTAR, BERKAY ERŞEN, GİRAY KESKİN, AYÇA ÖZCAN, BERK CEM MERCAN, MEHMET CAN KIRBAŞ, ÖYKÜ ERGÜN, DAMLA YAKUT, BURHAN EGEMEN ÖZEN, ZEYNEP NAZ BARIŞCAN, TİMUÇİN BAHADIR, BARIŞ BAŞKAN, KEREM CAN AKDAĞ, GÜRKAN SABANCI, ENES YILMAZ