AVRUPA BİRLİĞİ COMENIUS ORTAKLARIMIZ OKULUMUZDA

24.10.2013

 Atayurt Okullarının Avrupa Birliği üyesi 7 ülke (Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İspanya,İtalya,Polonya) ile ortaklaşa yürütmekte olduğu Comenius Projesi “Take Responsibilityfor A BetterTomorrow” kapsamında üye ülkelerden 17 öğrenci ve 9 öğretmenden oluşan Proje Ekibi 22 Ekim 2013 günü ülkemize ulaşmış ve 23Ekim 2013 günü çalışmalarına Atayurt Okullarında başlamıştır. 

Atayurt Kurucu Temsilcisini, Genel Müdürü ve Okulları Müdürlerini ziyaret eden öğrenciler öğleden sonra ise Atayurt’ta Dünya Mol Günü etkinliğine katıldılar. 24 Ekim 2013 günü Comenius Proje ekibi Atayurt Okullarında kendi ülke folklorik kültürlerini tanıtıcı dans gösterileri sergilediler.

Öğleden sonra, üye ülkelerin proje koordinatörleri ve öğrencilerin Eskişehir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaretlerinde, Eskişehir kenti yaşamı, yönetim şekli, projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Proje çalışmaları Atayurt Okulları bünyesinde ve Eskişehir ili içersinde 7 gün boyunca kültürel etkinlikler, sunumlar ve atölye çalışmaları, gezi ve ziyaretler ile devam edecektir.