MATEMATİK HAYATTIR

03.03.2014

Atayurt Okulları Matematik Kulübünün matematik uygulamaları seçmeli dersi için öğrencileri ile hazırladıkları projenin sloganı MATEMATİK HAYATTIR oldu.6. sınıf öğrencilerimizin bu tema ile yola çıkarak 2013-2014 eğitim öğretim yılı birinci dönemin de görmüş oldukları matematik ünitelerinden belirledikleri konuları seçerek projelerini gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimiz proje olarak kısa film çektiler. Kısa film çekmek için oluşturdukları takımlar tamamen kura ile 92 öğrencinin 6 şar 7 şer ya da 8er kişilik gruplar olarak belirlendi. Gruplar ilk olarak kendilerine bir problem belirlediler. Belirledikleri probleme uygun hayata adapte edecekleri senaryolar oluşturdular. Rol ve görev paylaşımı ile filmlerini okulumuzun kampüsünde çektiler. Yine çektikleri filmlere uygun montajı okulumuz bilişim teknoloji öğretmeni Ecem Ulutak’ın yardımı ile gerçekleştirdiler.

 Atayurt Ailesi olarak yetiştirdiğimiz öğrencimiz Ecem Ulutak’ın yine ailemiz içerisinde öğretmen olarak aramızda olması evlatlarımıza ayrıca güven verdi.

Öğrencilerimiz tamamen kendilerinin hazırlamış olduğu film gösterimi için okulumuz AKM salonunda filmlerini paylaşma fırsatı buldular. Bir kazananın yada kaybedenin olmadığı bu güzel gösterim için tüm öğrencilerimize paylaşımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Bu proje bizlere “yaparak, yaşayarak ve işbirlikçi öğrenmenin” çok önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Öğrencilerimiz soyut bir ders olan matematiği somutlaştırarak ona dokunma fırsatı buldular. Projenin her aşamasında inanılmaz eğlendiler öyle ki okul saatleri dışında dahi okulda kalarak projelerini hayata özveri ile geçirdiler.

 Matematik kulübü olarak başarılı bir etkinliğe daha imza atmalarından dolayı kulüp öğretmenlerimizi ve 6.sınıf branş öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

 

Atayurt Ailesi olarak matematik dersini eğlenceli yaşamaktan ve  okulumuzun her kademesinde uygulanabilir kılmaktan iftihar ederiz.