DÜNYAMIZ MATEMATİK

14.03.2014

           Öğrencilerimizin, özel ve genel yeteneklerini, hobilerini,ilgilerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri, değerlerini ve üretkenliklerini ortaya koymaları böylece çevrelerini ve kendilerini daha yakından tanımaları ve daha gerçekçi benlik tasarımı geliştirmeleri amacı ile Matematik Kulübü tarafından düzenlenen 5 Mart Dünya Matematik günün de 6.sınıf öğrencilerimizin hazırladıkları Matematik tarihi üzerine hazırladıkları tiyatral etkinlikleri izleme fırsatı bulduk.

 Kendi belirlemiş oldukları Matematik tarihinden parçalar:

 1-Mısırda doğan güneş

2-Arşimet

3-Pisagor

4-Satranç

5-John venn

6-Pascal

7-Gauss

 olarak belirlemiş ve eğlencelim bir sunum gerçekleştirmişlerdir.

       

            Öğrencilerin eğitim sürecinde, kişisel, zihinsel, sosyal ve bedensel gelişimleri ders dışı kulüp faaliyetleri ile desteklenmesinin öğrenme sürecinde ne kadar etkili olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Grup çalışmalarına uyum sağlamaları, arkadaşlık kurma becerisi kazanmaları, kendilerine ve çevrelerine güven geliştirmeleri ile eğlenerek öğrendikleri bu süreçte arkadaşlarıyla da paylaşma fırsatı bulmuşlardır.

          Bu süreçte öğrencilerimize yardımcı olan tüm öğretmenlerimize, Matematik Kulübüne ve Drama öğretmenimiz Hüseyin Demir’e  Atayurt Ailesi olarak teşekkür ederiz.