ATAYURT’TA Pİ GÜNÜ

18.03.2014

Okulumuz Matematik Kulübü tarafından düzenlenen “Pi Günü” etkinliği bu yılda çok eğlenceli geçti. Dünyada 14 Mart tarihinde düzenlenen bu gün matematikçiler için oldukça özeldir.

 Öğrencilerimiz güne okul forması olmadan tasarımlarını yaptıkları tişörtlerle başladılar, öğle yemeği ise vazgeçilmezleri hamburger olarak belirlenmişti.Yenen öğle yemeği ardından okulumuz kantininde bize ayrılmış olan kısımda önce 6.sınıf öğrencilerimizden Beyza DOĞARIN bu güne dair hazırladığı konuşmayı dinledik.Sonrasında Pi için bestelenmiş parçalarla dans ederek Türkçe öğretmenimiz Meltem TEKİN in sunduğu “Pi Basamak Ezberleme Yarışması” ve “Pi ile Başlayan Kelime Bulma Yarışması” yapıldı.

Öğrencilerimizin eğlenerek öğrendikleri bu günde 5. sınıf öğrencilerimizin görsel sanatlar öğretmenimiz Ömür Ali AŞAN ile birlikte tasarladıkları tişörtler oldukça ilgi çekti.

Ayrıca 6.sınıf öğrencilerimizin “Pi Pasta Tasarım Yarışması” da oldukça ilgi gördü. Düzenlenen yarışmaların sonuçları jürimiz tarafından titizlikle puanlanarak öğrencilerimize bildirilecektir.

Atayurt Matematik Kulübü olarak keyifli bir organizasyona daha imza atmanın gururu ile günü sonlandırdık.

Emeği geçen tüm öğrencilerimize, değerli velilerimize ve öğretmenlerimize Atayurt Ailesi olarak teşekkür ederiz.