KANGURU MATEMATİK SINAVI İLE TÜM DÜNYAYLA MATEMATİKSEL DÜŞÜN

22.12.2015

                          KANGURU MATEMATİK SINAVI İLE

                   TÜM DÜNYAYLA MATEMATİKSEL DÜŞÜN

 

          Her yıl Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci önemli bir uluslararası matematik organizasyonun parçası olmakta, Kanguru Matematik yarışmasına katılmaktadırlar. Kanguru sınavı kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmektedir. Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.

           Kanguru Matematik Sınavı ödüllü bir sınavdır. Her seviyeden ilk 3'e giren öğrencilere tablet bilgisayar ve kulaklık gibi hediyeleri vardır. Sınavda ilk yüzde 3'e giren öğrenciler "Başarı Sertifikaları" kazanmakta. İlk yüzde 1'e giren öğrencilere ise "başarı madalyası verilmektedir. Başarı madalyası kazanan öğrencilere çeşitli zekâ oyunları da hediye edilmektedir. Sınava katılan her öğrenci Kanguru Matematik Derneği tarafından onaylı "Katılım Sertifikasını almaya hak kazanmaktadır. Kanguru Matematik sınavının temel amacı öğrenciler arasında yaygın bir matematik kültürü oluşturmaktır. En büyük hediye Kanguru Matematik sınavının kendisidir; amacımız, öğrencilere, eğlenceli çözümleri olan sorularla matematik sorusu çözmenin hazzını tattırmaktır.

           Kanguru Matematik Sınavlarında yaş seviyelerine uygun yaratıcı matematik soruları yer alıyor. Kanguru matematik soruları yaratıcılığınızı, problem çözme yeteneğinizi kullanabileceğiniz bir sınavdır. Bu anlamıyla ezberden uzak bir yapısı vardır. Öğrencileri düşünmeye sevk etmek ve çözerken zevk alabilecekleri bir şekilde sorular sormak amacındadır.

            Özel Atayurt Okulları Eskişehir’de bir ilke daha imza atmanın haklı gururunu yaşamaktadır. ÖZEL ATAYURT OKULLARI ESKİŞEHİR İLİ KANGURU MATEMATİK SINAV MERKEZİDİR.

 Ayrıntılı bilgi ve başvuru için; www.aksf.org                                                                                          www.kanguru-tr.com

KAYIT DÖNEMİ:  01 Ekim 2015 – 25 Aralık 2015

 

KANGURU MATEMATİK SINAV GÜNÜ :19 Mart 2016 Eskişehir için Özel Atayurt Okullarında

 

KANGURU MATEMATİK TÜRKİYE FİNALİ: 14 Mayıs 2016 Tarihinde yalnızca sınav merkezinde (Eskişehir için Özel Atayurt Okullarıdır)

(% 5 Dereceye Giren Öğrencilerin Katılacağı Merkezi Sınav)