WİLLKOMMEN TÜRKEİ! HOŞGELDİN ALMANYA! ALMANYA-TÜRKİYE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ PROJESİ

27.04.2016

2009 yılında hayata geçirilen program iki ülke arasındaki öğrenci değişimi projelerini desteklemektedir. Bu program Türkiye ve Almanya'daki öğrencilere diğer ülkeyi yakından tanıma ve yeni insanlarla tanışma imkânı sunmaktadır. Programın amacı, Almanya ve Türkiye'den öğrencileri bir araya getirerek, fikirleri ve ilgi alanları doğrultusunda ortaklaşa bir proje hazırlatmaktır. 

Bu kapsamda, Özel Atayurt Andolu & Fen Lisesi ile Almanya’nın Fürth şehrinde bulunan Max Grundig Schule arasında gerçekleştirilen “We are together responsible for our world.” (Biz Birlikte Dünyamızdan Sorumluyuz.) adlı Almanya- Türkiye Öğrenci Değişimi Projesi için hazırlık toplantısı 16-24 Nisan 2016 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleştirilmiştir.

Proje hazırlık toplantısına okulumuzu temsilen Müdür Yardımcımız Ali Düşmezkalender ve İngilizce Öğretmenimiz Serdar Mercan katılmıştır. Hazırlık Toplantısı sürecinde ekibimiz ev sahibi okulun idarecilerini ve öğretmenlerini ziyaret edip okul ve eğitim sistemleri ile ilgili bilgiler aldılar. Ayrıca bazı dersleri gözlemleme fırsatı bulan ekibimiz Alman eğitim sistemindeki olumlu örnekleri yerinde gördüler. Ziyaret süresince gerçekleştirilen proje toplantılarında proje boyunca yapılacak çalışmalar ve ziyaretler planlanmıştır. Verimli bir çalışma haftası geçiren ekibimiz 25 Nisan 2016 tarihinde yurda dönmüşlerdir.