ÖZEL ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ BİLİME YOLCULUK

18.05.2016

                  “PARİS PALAİS DE LA DECOUVERDE SARAYI BİLİM MÜZESİ”

Özel Atayurt Anadolu/ Fen Lisesi, öğrencilerine bilimi ve bilimsel düşünceyi kazandırmayı amaç edinmiştir. Bu amaçla öğrencilerinin bilimsel düşünce becerilerini geliştirmek ve yeni bilgilerin keşfi için PARİS PALAİS  DE LA DECOUVERDE Sarayı Bilim Müzesi’ne gezi düzenlenmiştir. Bu gezinin kapsamı Paris’e özgün müze, Disneyland Eğlence Merkezi, bot turu ve üniversite gezisi ile genişletilmiştir.

Paris Bilim Gezisi programı ilk günü Eyfel Kulesi ve Sen Nehri’nde bot turu ile tamamlayan öğrencilerimiz ikinci gün Palais De La Decouverde Sarayı Bilim Müzesi’nde, matemetik, fizik, kimya, biyoloji ve astronomi alanlarına dönük sergileri gezerek fizik alanında dalgalar konusunda World Shopa katılarak müze programlarını tamamladılar.

Programın ikinci bölümünde, dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesi olan Louvre Müzesi gezisini tamamladılar. Üçüncü gün Disneylend programını gerçekleştirerek Türkiye’ye bilimsel bilgi ile yenilenmiş, farklı kültürleri tanıma, eğlenceye doymuş ve bir dünya üniversitesini tanıyarak hayallerini güçlendirerek dönmüşlerdir.