ATAYURT REMIXOPOLIS 16 ROBERT KOLEJI INOVASYON KAMPI’NDAN DÖNDÜ

23.05.2016

Apple kurucusu ve CEO’su Steve Jobs bir söyleşide şöyle demiş : “Başarılı girişimcileri başarısız olanlardan ayıran olgunun yaklaşık olarak yarısının salt azim olduğundan eminim.” İster bir inovatör, ister girişimci olun, sahip olmanız gereken üç temel nitelik olacaktır : yetenek, cesaret ve bilgi. Gelecekte bu niteliklere sahip bireylerin önünde uzanacaktır.

Bu bilinçle, Atayurt Okullarının azimli, yeniliklere açık ve girişimci ruha sahip gençleri 18-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Amerikan Robert Koleji’nde gerçekleştirilen V. Remixopolis İnovasyon Kampına katıldılar. Robert Kolej, Üsküdar Amerikan, Şişli Terakki, Saint Benoit, İtalyan Lisesi, Ulus Musevi Lisesi gibi okulların yanı sıra, TED Bursa, İzmir Amerikan Koleji gibi İstanbul dışı okulların öğrencileri ile takımlar oluşturdular ve programa destek veren ulusal ve uluslararası ölçekli şirketlerin komitelerinde verilen Case ile ilgili kurumsal çözümleri oluşturdukları takımlar ile yaratıp sundular. Programa TEB, Intel, Acıbadem Üniversitesi ve SEK kurumları CEO ve jüri seviyesinde katıldılar ve sunumları değerlendirdiler.

Programın son günü takımlar jürilere yarattıkları çözümler ile ilgili sunumlarını yaptılar. Bunun sonucundaki jüri değerlendirmesi ile Acıbadem Üniversitesi grubunda aralarında öğrencilerimiz Buket Satır, Ceren Yalçın ve Kutalp Dilber’in yer aldığı takım “Acil Servislerde Memnuniyetin Arttırılmasının Nasıl Sağlanacağına” yönelik Case çalışması ile Birinci oldular. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerimizi 5 günlük bir Simülasyon Eğitim Kamp Programı ile Ödüllendirmiştir. Diğer öğrencilerimizde kendi komite ve takımlarında yaratıcı ve inovatif projeler sunmuşlar ve jüri üyelerinin takdir ve övgülerini kazanmışlardır.

Atayurt Okulları olarak, yenilikçi ve yaratıcı vizyonumuza katkıda bulunan öğrencilerimizi kutlar, programa verdikleri destekleri için okul yönetimimiz, velilerimiz ve katılımcı öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.