ÇEVRE KORUMA İLE YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJEMİZ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

14.06.2016

KGS Alexander- Von- Homboldt ve Atayurt Ortaokulu ile yürütülen Çevre Koruma ile Yenilenebilir Enerji projemizin 2. etabını Almanya Wittmun’dan sonra Eskişehir’ de 30 öğrenci ve öğretmenleri ile beraber gerçekleştirdik.

Programımız içerisindeki kültürel etkinliklerin proje konumuz ile örtüşmesi öğrenciler için ayrı bir görev idi. Kalabak Dolum Tesisi ve Türkiye’nin en modern, Avrupa standartlarındaki ambalaj atık ayırma tesisi olan Benli Geri Dönüşüm Tesisi’ni gezerek raporladık. Dekan Vural Bütün ile Osmangazi Üniversitesi’nde çevre temizliğinde kullanılan biyolojik atık su ayrıştırma yöntemlerini deney olarak uyguladık.

Odunpazarı Tarihi Evleri’ni gezerek lületaşı atölyesinde lületaşlarına hayat verdik ve lületaşının ağır metal ayrıştırmada kullanabildiğini öğrendik.

Yazılıkaya ve Seyit Battal Gazi Türbesi’ni gezerek su depolama ve ısınma konularını araştırdık.

Ebru sanatı, ney müziği eşliğinde bizi büyülerken; suyun renklere karışmaması konusunu hemen çevre ile bağdaştırdık.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ı ziyaret ederek akıllı şehir projesi ve Belediye binasının güneş enerjisi ile ürettiği elektrik hakkında söyleşide bulunduk.

Antalya’ya giderek eski uygarlıkların ısınma ve su depolama yöntemlerini araştırdık. Tabii ki eğlenceyi de ihmal etmedik.

Projemize dahil olan okulumuz öğrencileri ve yabancı öğrencilerimiz karşılıklı olarak misafir öğrenci konumunda Alman ve Türk eğitim sistemini karşılaştırma fırsatı bulup gözlemlerini rapor ettiler.

Projemize desteklerinden dolayı Kurucu Temsilcimiz Ahmet Yalçın’a, tüm velilerimize ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ederiz.