ALMANYA-TÜRKİYE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ PROJELERİ

21.06.2016

WİLLKOMMEN TÜRKEİ! HOŞGELDİN ALMANYA!

ALMANYA-TÜRKİYE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ PROJELERİ

Türkiye ve Almanya’daki öğrencilere öteki ülkeyi daha iyi tanıma ve yeni ilişkiler kurma olanağı sağlamak amacıyla iki ülke arasında imzalanan özel protokolle gerçekleştirilen öğrenci değişim projeleri Robert Bosch Vakfı tarafından desteklenmektedir.

Bu kapsamda Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi’nin Almanya’nın Fürth şehrinde bulunan Max Grundig Schule ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ve “We are responsible for the world together.” adlı proje Mart 2016 tarihinde kabul edilmiş ve proje kapsamında Nisan 2016 tarihinde Almanya’nın Fürth Şehrinde iki öğretmenimizin katıldığı hazırlık toplantısı gerçekleştirilmiştir. Hazırlık toplantısında alınan karar ile 12-19 Haziran 2016 tarihleri arasında Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi’nden 1 öğretmen ve 7 öğrenci Max Grundig Schule’ye ziyarette bulunmuşlardır.

Gerçekleştirilen bu ziyarette öğrencilerimiz Alman aileler tarafından misafir edilmiştir. Bu durum öğrencilerimizin Alman kültürünü ve yaşam tarzını tanımalarında çok faydalı olmuştur.

Proje kapsamında Max Grunding Schule’nin Okul Müdürü ve Proje Sorumluları tarafından karşılanan grubumuz Alman Eğitim Sistemi, konuk olunan okul ve okuldaki etkinliklerle ilgili bilgiler almışlardır.

Öğrencilerimiz ülkemiz, şehrimiz ve okulumuz ile ilgili hazırladıkları sunumları interaktif bir şekilde karşıdaki okulun öğretmen ve öğrencilerine anlatmışlar ve gelen soruları harika bir şekilde yanıtlamışlardır.  Ayrıca hazırlanan programda belirtilen Fürth, Nürnberg, Rothenburg ve Münih gibi şehirlere de yarım günlük ya da günü birlik geziler gerçekleştirilmiştir.

Ekibimiz Nürnberg Başkonsolosu Sayın Yavuz KÜL’ü makamında ziyaret ederek hem projeleri hakkında bilgi verdiler hem de konsolosluk çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar.

Proje çalışmaları sırasında “Erfahrungsfeld der Sinne & Dunkelcafe” ziyaretlerinde bulunan ekibimiz bazı bilimsel olayları yaparak yaşayarak öğrenmiş, kendi buğdaylarını öğütüp kendi ekmeklerini yaparak pişirip yemiş, çevre sorunları ile ilgili yapılan çalışmalara katılmış ve kamuoyunda ilgi uyandırmak amacı ile kendi posterlerini oluşturmuşlardır. Ayrıca Dunkelcafe denilen ve içerisinin zifiri karanlık olduğu ve görme engelli garsonların çalıştığı bir kafeteryada oturup bir şeyler içerek engelliler için yapılması gereken çalışmaları tartıştılar.

Keyifli bir hafta geçiren ekibimiz 19 Haziran 2016 Pazar günü yurda dönmüştür.