ATAYURT OKULLARI, POLONYA KRAKOW MÜZİK VE FOLKLOR FESTİVALİ’NDEN YURDA DÖNDÜ

19.08.2016

Polonya Krakow Müzik ve Folklor Festivali’ne katılan Atayurt Anadolu/Fen Lisesi kafilesi yurda döndü.

29 Temmuz 2016 Cuma günü yola çıkan kafile, 15 gün süren festival organizasyonunun yanı sıra Avrupa’nın birçok ülkesini de kapsayan bir yolculuk yaptılar.

Bu uzun ve keyifli yolculuk festivalin yapılacağı Polonya Krakow’a kadar Bulgaristan (Sofya), Sırbistan (Belgrad), Slovenya (Bratislava), Avusturya (Viyana) ve Çekya (Prag) başkentleri ile devam etti.

Polonya’da gerçekleşen festivale Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 46 öğrencisi ile katıldı.

Festivalde performanslarıyla büyük beğeni toplayan ekibimiz  EN İYİ GRUP ÖDÜLÜNÜ kazandılar.

Festival sonrası,  Atayurt Anadolu/Fen Lisesi kafilemiz Macaristan (Budapeşte), Makedonya (Üsküp) kentlerini de gezip görme şansına sahip oldular.

Son durak Selanik’te bir gece konaklayan Atayurt Kafilesi Atatürk Evi, Beyaz Kale gibi önemli mekanları gezdikten sonra Selanik’ten ayrılıp yurda döndü.

Aileleri tarafından karşılanan öğrenciler, çok uzun ve güzel bir yolculuk olduğunu, birçok farklı ülke ve kültür ile etkileşim içerisine girme fırsatı yakaladıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Kafilemize katılan ve festival boyunca yanımızda varlığını, desteğini esirgemeyen Kurucu Temsilcimiz Ahmet Yalçın’a, Atayurt Ailesine ve bizleri gururlandıran öğrencilerimize, ailelerine sonsuz teşekkürlerimizle…