ATAYURT’TA GELENEKSEL CUMHURİYET ŞENLİĞİ

10.10.2016

9 Ekim 2016 Pazar günü Atayurt Okulları Bahçesinde geleneksel “CUMHURİYET ŞENLİĞİ” düzenlendi. Büyük Önder Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının 93 yıl önce kurduğu ve Türk Milletine armağan ettiği Cumhuriyetimizin anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlanan şenlik Eskişehir'in üst düzey yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet ERTÜRK yaptığı açılış konuşmasında, Cumhuriyet İlanından önce
30 Ekim 1918 Mondros Ateşkes Antlaşması ve bunu bahane ederek Anadolunun dört bir yanına asker çıkaran düşmanca emeller besleyen uluslardan örnekler verdi. Türk Milletinin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Misakı Milli andı ile birlikte başlattığı ve dört yıl süren istiklal mücadelesinin ardından 09 Eylül 1922'de İzmir'in kurtuluşu ile birlikte gelişen olayları anlatan ERTÜRK, Cumhuriyetin Türk Milletine sağladığı kazanımları anlattı.Zaman zaman Cumhuriyete ve Demokrasiye darbe vurmak isteyen hainlerin olabileceğini, bu oluşumlara karşı çok dikkatli ve duyarlı olmamız gerektiğini belirtti ve 15 Temmuz Darbesini ve Türk Ulusunun bu darbeye karşı nasıl karşı koyduğunu, Cumhuriyete ve Demokrasiye sahip çıkışını anlattı.
7’den 70’e herkesin coşkuyla eğlendiği şenlikte 3.sınıf öğrencileri geliri bağışlanmak üzere hazırladıkları bileklikleri, süsleri, oyuncakları ve kurabiyeleri satışa sundular.

ES ES BANDO TAKIMI eşliğinde “CUMHURİYET FUTBOL KUPASI TURNUVASI” düzenlendi. Turnuva sonucunda öğrencilerimiz  kupalarını Tepebaşı Belediye Başkanı Dt.Ahmet ATAÇ ile Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi YALÇIN tarafından aldılar.

İçinde marşların ve okul şarkılarının yer aldığı Korolar ile  Atases Anneler Korosu büyük beğeni topladı. Türk kültürünü yansıtan geleneksel yarışmalar, etkileyici şiir dinletileri ve tüm konukların eşlik ettiği halk oyunları ekiplerinin gösterileri görülmeye değerdi.
2.sınıf öğrencilerimizin Atatürk’e kendi el yazılarıyla yazmış oldukları mektuplar balonlarla gökyüzüne bırakıldı. Hep birlikte ellerinde Türk Bayrakları ile coşkulu bir şekilde 10.yıl marşı söylendi.

Atayurt Sağlıklı Yaşam Okulu Projesi kapsamında Kızılay’ın okul bahçesinde kurduğu çadırda isteyen velilerimizin gönüllü olarak kan bağışında bulunmaları sağlandı.

Cumhuriyetimizin bize kazandırdıklarının farkında olan veli, öğretmen, öğrenci ve çalışanlarının hep birlikte gerçekleştirdiği coşkulu şenlik sona ererken daha nice Cumhuriyet Şenliklerinde beraber olmak dileklerimizle Atayurt Ailesi olarak teşekkür ederiz.