ATAYURT ANADOLU/ FEN LİSESİ YALE ÜNİVERSİTESİ MUN KONFERANSINDA

24.01.2017

ATAYURT MUN KULÜBÜ, EN ESKİ VE EN PRESTİJLİ MODEL UNITED NATIONS KONFERANSLARINDAN OLAN  YMUN ( YALE ÜNİVERSİTESİ MUN ) KONFERANSINA KATILMANIN GURURUNU YAŞIYOR

Geçmişi League of Nations dönemine dayanan ve Birleşmiş Milletlerin (United Nations) kurulması ile devam eden, 1920’lerden bu yana dünya gençliğinin dünya vatandaşı olarak kendini en üst platformda ifade edebildiği ve dönemin güncel dünya sorunlarına çözüm arayışı içinde şekillenen ve Ivy League üyesi 8 üniversiteden biri olan Yale Üniversitesi tarafından düzenlenen İngilizce temelli bu büyük konferansın bir parçası olan Atayurtlu 20 genç diplomat Sudan ve Peru ülkelerini komite ve konseylerde temsil etmenin yanı sıra Roman Senato ve AD/HOC komite ve konsey yapılarında başarıyla katkıda bulunmuşlardır.

200 Yale Üniversitesi öğrencisi tarafından bu yıl 19-22 Ocak 2017 tarihlerinde 43.sü düzenlenen konferansa yaklaşık 40 ayrı ülkeden 1400 delege ve 250 okul direktörü katılmıştır. Genel Kurul, Ekonomik ve Sosyal Konsey/Bölgesel Yapılar ve Özel Komiteler başta olmak üzere Biyoteknoloji Zirvesi, UNICEF, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi uluslararası önemde organlar temsil edilmişlerdir.

Atayurtun genç diplomatları ve öğretmenleri konferans çalışmalarının öncesinde New York kentinde Birleşmiş Milletler Genel Merkezi, Doğa Tarihi Müzesi, Özgürlük Anıtı ve Ellis Adası, Modern Sanatlar Müzesi gibi önemli yerleri ziyaret etmişlerdir. New York Knicsk ve Atlanta Hawks Takımları arasındaki NBA maçı ile Broadway'in önemli müzikallerinden CATS müzikalini izleyerek programı kültürel açıdan da zenginleştirmişlerdir. 22-25 Ocak tarihlerinde Boston’da bulunacak öğrenci ve öğretmenlerimiz Harvard ve MIT Üniversitelerini de ziyaret edecek, Türk Akademisyenler ile bir araya gelerek ABD’deki eğitim ve bilimsel gelişmeler üzerine bilgilerini arttıracaklardır.