SANATI GÜNÜMÜZE DAHİL ETTİK, MÜZELERİ GEZDİK

05.05.2017

25 Nisan Salı günü sınıf öğretmenleri Şeyda Artan ve 2/D sınıfı öğrencilerimiz, sınıf öğretmenleri Zeliha Bayar ve 3/C sınıfı öğrencilerimiz ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Banu Kaynak Aksakal’la beraber gezerek, görerek ve yaşayarak öğrendik.

Öğrencilerimiz Ayşe Nehiz Özkan ve Ege Elagöz’ün sergideki resimlerini arkadaşları da görsün diye çıktık yola. Niyetimizi büyütüp müzeleri dahil ettik yolculuğumuza.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde kimlere kimlere selam edip geçtik Cam Sanatları Müzesi’ne. Cam eserlerin ardından gezdiğimiz “Sanat Şehrinin Çocukları” isimli resim sergisiyle hem gözlerimiz, hem ruhumuz şenlendi. Emeği geçen bütün küçük ressamların eline sağlık deyip Canlı Tarih Sahnesi’nde bulduk kendimizi. Biraz tebessüm, biraz hüzün, biraz sürpriz ve bolca gurur dolu bu sahnenin sonrasında ise serginin küratörü sevgili Sema Şirvan ve değerli velimiz Gülşah Şahin Özkan’ın incelikli vedasıyla son verirken gezimize çocuklarımızın izini bıraktık arkamızda. Emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ve sevgilerimizle…