ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ BİLİMİN KALBİ’’CERN’’DE

20.10.2018

Oscar Wilde şöyle demiş : “Başarı bir bilimdir; eğer şartlara sahipseniz, sonuca ulaşırsınız.” Pozitif bilimin ikna ediciliğini programının merkezine koyan Atayurt Anadolu/Fen Lisesi, öğrencilerinin onları geleceğe hazırlamada etkili olacak sonuçlara ulaşmalarını hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmada ise, nitelikli ve amaca yönelik proje uygulamalarını gerçekleştirmektedir. Bu uygulamaların bir parçası olarak, 12-18 ekim 2018 tarihleri arasında Avrupa Nükleer Araştırmalar Konseyi (CERN) ve Paris Palais De La Decouverte Bilim Müzesi programımız 4 Öğretmen 10 Öğrenci ile, 12-18 ekim 2018 tarihleri arasında tamamlanmıştır.

Öğrencilerimiz altı günlük süreçte, Evrenin ve Dünyamızın nasıl oluştuğunun keşfine -Big Bang, bizdeki karşılığı ile Büyük Patlama- dair çalışmaların dünyanın her köşesinden 5000’e yakın bilim insanınca nasıl yapıldığını CERN’de, hem Aztek Uygarlığından günümüze tarihçesini hem de gerçek anlamda bugünkü çikolata yapımının sırlarını Alp Dağlarında şirin kasabadaki 150 yıllık Callier fabrikasında, Matematik-Fizik-Kimya-Biyoloji gibi bilimlerin laboratuar ortamına nasıl uygulandığını Palais de la Decouverte’de, mühendisliğin önemini Eiffel Kulesinin 267. metresinde daracık bir alanda diğer 80 kişi ile birlikte, Yunan ve Mısır mimari ve heykeltraşlığından yola çıkarak İtalyan ve Fransız resmine uzanan sanat gelişimini Louvre’da ve Holywood’un sihirli dünyasının arkasında yatan görselliği ve efektleri Disneyland’da gördüler, hissettiler ve öğrendiler, dolayısı ile artık bu konularda yaşdaşları arasında ayrı ve fark edilebilecek bilgi ve farklılıkları ile donanımları oldu farkına varmadan.

Bu güzel ve niteliği yüksek yolculukta, öncesinde, süresince programa katkı sağlayan öğrencilerimizi kutlar, destek veren Atayurt Okulları değerli velilerine, Kurucu Temsilcimize, Okul İdaremiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.