ÜNLÜ SİNEMA VE TİYATRO OYUNCUSU ALTAN ERKEKLİ ATAYURT'TA

26.10.2018

ÜNLÜ SİNEMA VE TİYATRO OYUNCUSU

ALTAN ERKEKLİ ATAYURT'TA

 

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Altan ERKEKLİ Atayurt Okulları’nda başarı öyküsünü anlattı.

 

Eskişehir Atayurt Okulları Anadolu/Fen Lisesi 11’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak, Kariyer Planlama Programı kapsamında düzenlenen “Bir Başarı Öyküsü” adlı konferansa, Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Altan ERKEKLİ konuşmacı olarak katıldı. Altan ERKEKLİ okul bahçesinde öğrencilerle karşıladı.

 

Atayurt Okulları Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Altan ERKEKLİ , Atayurt Okulları Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın, Genel Müdür Hikmet Ertürk ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.


Lise döneminde tiyatroyla ilgilenmeye başlayan Erkekli, 1975 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'ne girdi. Eğitimi sırasında, fakülte öğrencileri tarafından hazırlanan "Kopermikli Yüzbaşı" oyununda, başrol oyuncusunun gösterime gelememesi sebebiyle başrolde sahneye çıktı. Oyunun galasının ardından yanına yaklaşan Rutkay Aziz'in "AST gemisine hoş geldin" sözleriyle profesyonel oyunculuğa başlamış oldu.
"Bir Demet Tiyatro" Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü , Vizontele, Ayla, Aşk Tesadüfleri Sever, Hangimiz Sevmedik gibi tiyato oyunu ve filmlerde oynayan Erkekli, bu alanlarda bir çok ödüle layık bulunmuştur.

 

Başarı öyküsünü öğrencilerimizle paylaşan tiyatro ve sinema oyuncumuz, konuşmasını

‘ Eskişehir Kurtuluş savaşının ateşlendiği yerdir.Sizler kahraman toprakların çocuklarısınız ,coğrafyanıza sahip çıkın ,çalışkan olun .Adı ATAYURT olan bir okulda okumanın gururunu yaşayın.Sizleri sizlerden çok düşünen idareci ve öğretmenlerinizin rehberliğine inanın ,güvenin.’ sözleriyle tamamlamladı.

Pozitif duygu ve anlam yüklü konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuğumuza Atayurt Okulları Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın, plaket hediye etti.

Altan Erkekli daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek program sona erdi.