ATAYURT ANADOLU/ FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ HARVARD İLE CANLI BAĞLANTIDA

27.11.2018

Hiçbir şey ulaşılmaz değildir, karadelikler bile!

Özel Atayurt Anadolu/ Fen Lisesi öğrencileri Harvard öğretim görevlisi Dr.Bülent KIZILTAN ile “Karadeliklerin Gizemi ve Yapay Zeka” konulu e- Konferans ortamında buluştu.

Dr. Bülent KIZILTAN, ODTÜ  Fizik bölümünden mezun olduktan sonra Fulbright Bursu ile ABD’de yüksek enerji astrofiziği çalışmalarında bulunmuş, NASA’da optik gözlemler üzerine araştırmalar yapmış ve CfA’daki ekibiyle birlikte Tukan Takımyıldızı (Tucane 47) içinde orta kütleli ilk karadeliği bulan bilim insanı olmuştur. Dr. KIZILTAN, halen Harvard Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarını yürütmektedir.

Atayurt öğrencileri ile Yapay Zeka ve Karadelikler üzerine sohbet eden KIZILTAN öğrencilerimizin merak ettikleri soruları yanıtladı ve öğrencilerimize çeşitli tavsiyelerde bulundu. “Hiçbir şey ulaşılmaz değildir, karadelikler bile!” diyerek öğrencilerimizin meraklarının meslekleri olması gerektiğini ve mutlu olabilecekleri herhangi bir alanda çalışmalarının onları başarıya götüreceğini söylemiş ve öğrencilerimize kendi başarı öyküsüyle rol model olmuştur.

Atayurt Anadolu/ Fen Lisesi öğrencilerine bilimsel bakış açısı kazandıran Dr. Bülent Kızıltan hocamıza öğrencilerimiz ve bizler için yaptığı içten sunum için ve bizlere zaman farkına rağmen vakit ayırdığı için çok teşekkür ederiz.