ÖZEL ATAYURT ANADOLU VE FEN LİSESİ Y-MUN’DA

11.12.2018

 

SUCCESS DOESN’T FIND YOU, YOU HAVE TO GO OUT AND GET IT !

Türkiye’nin güçlü konferanslarından biri olan Yeditepe Üniversitesi MUN programının XI.’si gerçekleşti. Yeditepe Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen bu konferansa Özel Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri katıldı.

Yeditepe Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Klubünün (Y-MUN) organize ettiği, Yeditepe Model United Nations Training and Development Conference 7-9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşti.

5 ilden, 30 okuldan, toplam 550’den fazla lise ve üniversite öğrencisinin katıldığı Türkiye’nin en büyük Model Birleşmiş Milletler Konferanslarından biri olan etkinliğe farklı komitelerde görev alan 21 Atayurt Anadolu / Fen Lisesi öğrencisi katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin yanı sıra farklı uluslar arası organizasyonların simülasyonlarını komitelerde canlandırdılar. Konferansta tartışmaları İngilizce olarak sürdüren öğrenciler küresel sorunları ele alırken bunun yanı sıra sorunlarla ilgili yeni çözümler ve yasa tasarılarını sundular.

Özel Atayurt Fen Lisesi 9-C Sınıfı öğrencimiz Merve YÖRÜK Silahsızlanma ve Uluslar arası Güvenlik Komitesinde, 9-A sınıfı öğrencimiz İpek KAYA Özel Politik ve Bağımsızlaşma Komitesinde  gösterdikleri üstün başarıdan dolayı “Honorable Mention” ödülünü almaya hak kazanmışlardır.