“TEKNOLOJİ SEMİNERLERİ” BAŞLADI

24.12.2018

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı hem hayatımızı kolaylaştırıyor hem de yeni sıkıntıları beraberinde getiriyor. Yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de sadece yetişkinler için değil çocuklar için de yarattığı bağımlılıkla birlikte sakıncalar doğuruyor.

Teknolojik aletlerin bağımlılık yapıcı etkileri güçlü ‘Teknolojik Bağımlılık’ denilen tanımlamada çocuk gittikçe daha çok zamanı söz konusu teknolojik aletlerle geçiriyor. Toplumsal yaşamdan kaçma, içe kapanıklık, bu aletleri kullanması anne ve babası tarafından engellendiğinde aşırı tepkiler verme gibi belirtiler psikolojik travmanın yarattığı etkiler arasında sayılabiliyor. Bu gurup çocuklarda depresyon, otizm, dikkat eksikliği ve bipolar bozukluk daha fazla görülebiliyor.

Fiziksel zararlar da veriyor; yüksek teknolojik hız ile gerçek hayat arasındaki farklılık çocukların davranışlarına hoşgörüsüzlük, empati yapamama, olaylar karşısında çözüm üretememe olarak yansıyor. Çocuklar zamanla agresif kişilik yapısına sahip olabiliyor. Toplumda iletişim kurmakta güçlük çeken çocuklar hayal ile gerçeği ayırt edemeyecek kadar teknolojik aletlerden etkileniyor.

Teknolojik aletlerin çocuklarda yarattığı fiziksel olumsuzluklar da şöyle sıralanıyor:

 

· Görme sorunları,

· Duruş ve iskelet bozuklukları

· Radyasyon alımı

· Hareket kısıtlılığının getirdiği kas ve eklem problemleri

· Obezite riski

· Uyku kalitesinde bozulmalar ve uykuya dalış sorunları

Tüm bunların bilincinde olan Atayurt Okulları teknolojinin insan üzerindeki etkilerini yedi farklı basamaktan oluşan seminer zinciriyle bugün başlattı.

Seminerimizin ilk basamağını Uzm.Psikolog Gizem ÇEVİKER gerçekleştirdi.