IV. ATAYURT GENÇ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ (IV.AGGZ’19)

09.04.2019

İrlandalı yazar George Bernard Shaw’un girişimcilere ilham veren güzel bir sözü vardır : “Bu dünyada ayakta kalabilenler yataktan kalktığı andan itibaren istedikleri koşulları arayan ve bulamadıkları takdirde onları yaratanlardır.”

Walt Disney : “Bütün hayallerimiz gerçek olabilir, eğer peşlerinden gideceğimiz cesaretimiz olursa.” demiş. Hayalleri olan ve hayallerinin peşinden gidecek cesareti olan Girişimcilik Kulübü üyelerimizin düzenlediği IV. Atayurt Genç Girişimcilik Zirvesi (AGGZ’ 19) 5-6-7 Nisan 2019 tarihlerinde Anemon Otel’de gerçekleşti.

Öncelikli hedefi ‘içinde girişimcilik ruhu bulunan, bu ruhu büyüterek ve eğiterek geleceğe taşımak isteyen lise öğrencilerinin daha tecrübeli ve donanımlı bir şekilde bu yolda adımlarını atmasını sağlamak’ olan Atayurt Girişimcilik Kulübü, ileride dahil olacakları yoğun iş dünyasına daha bilgili girmeleri ve girişimci, yenilikçi karakterlerini ortaya çıkararak içinde bulundukları dünyaya kazandırmalarında büyük bir adım olacak bu zirveyi gerçekleştirmekten gurur duymaktadır.

Atayurt Okulları Kurucu Temsilcisi Ahmet YALÇIN yaptığı açılış konuşmasında; Kurum olarak, akademik üstün başarının yanı sıra öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyan, onları gelecekteki hayatlarında daha mutlu ve başarılı olmalarını sağlayacak özelliklerini geliştirebilecekleri bir eğitim-öğretim ortamı yaratmanın asıl hedefleri arasında olduğunu dile getirmişlerdir.

Aynı zamanda katılımcılara, aralarında ;

 

  • Magnesit A.Ş. Genel Müdürü Ekrem BULUR,
  • Vatan Gazetesi Eğitim Yazarı Sadık GÜLTEKİN,
  • Kadın Girişimci Busena Çelik ZÜMBÜL,
  • Bir Dünya Gezgini Gülçin SÖĞÜT,
  • Girişimci / Ekonomist Mustafa KARAYEL ,
  • Seslendirme Sanatçısı Harun CAN,
  • Bir Fikrin mi Var ? Girişimcilik Yarışmasının Kurucusu Fuat SAMİ,
  • Sosyal Girişimci Özge ÖZMEN,’inde bulunduğu konuk konuşmacılar kendi başarı hikayelerinden yola çıkarak gençlere hayata atılırken nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda ışık tutarlarken, girişimcilik konusundaki deneyimleri üzerinden hiçbir zaman unutamayacakları ipuçları verdiler.

Komite çalışmalarından arta kalan sürelerde ise farklı şehir ve okullardan gelen gençler birbirleri ile kısa sürede kaynaşırlarken, Gala Yemeği ve Atayurt Okullarında düzenlenen barbekü partisi ile günün yorgunluğunu attılar.

Anemon Otel’de gerçekleşen zirvede Atayurtlu gençlerin yanı sıra, İstanbul Kabataş Lisesi, Eskişehir ETİ Sosyal Bilimler, Fatih Fen Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Eskişehir Anadolu Lisesi, Gelişim Koleji,Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi,Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi,Muzaffer Çil Anadolu Lisesi’nden toplam 210 öğrenci zirveye katıldılar. Zirveye sorun veren şirketler, Pino, Eti, Sarar, Ümit Hastaneleri ve Boyner dir. Zirveye katılan Öğrenciler komitelere ve şirketlere ayrılarak şirketler tarafından verilen ;

  • Z kuşağına Pinoyu tanıtmak için ne yapılmalı?
  • Üniversiteden yeni mezun olan bireyleri Eti şirketinde çalışmak üzere nasıl yönlendirebilirsiniz?
  • Sarar yurt dışında İtalya pazarına girerse ne gibi tehdit ve avantaj ile karşılaşır?
  • Hastane çalışanlarının motivasyonu ve şirkete bağlılığını arttırmak için neler yapılabilir?
  • Müşterilerin alışverişi sonucunda aldıkları ürünlerin miktarı fiş üzerinde daha fazla nasıl arttırılabilir?

Sorunlara çözüm aradılar ve kurumların yetkililerinden oluşan jüri üyelerine çözümleri ile ilgili sunumlarını yaptılar.

Bu nitelikli Zirveye destek veren Atayurt Okulları Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın’a, Zirveye sponsorluk desteği veren tüm firma ve kuruluşlara, tüm konuk konuşmacılara, ilimizden ve diğer illerden Zirveye katılan öğrenci ve onları destekleyen ailelerine, büyük bir girişimcilik örneği göstererek bu hayali gerçekleştiren Girişimcilik Kulübü Başkanı Kuzey KARAKÖSE ve diğer tüm üyelerine, okul yönetimimiz ve öğretmenlerimize, Proje Danışmanları Biyoloji Öğretmeni Efsun CANBEKEN ve Fizik Öğretmeni Hakan AKBAYIR ‘ a teşekkür ederiz.