UZAYIN DERİNLİKLERİNE YOLCULUK

18.04.2019

Fen Bilgisi öğretmenimiz Seçil ALGÜL ile gerçekleştirdiğimiz projemizde 28 Mart tarihinde Dr.Öğrt.Üyesi Metin ALTAN ile öğrencilerimizi okulumuzda bir araya getirmiştik.

Projemizin ikinci bölümünde ise öğrencilerimiz Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi Uzay Noktasında Dr.Öğrt. Üyesi Metin ALTAN’ın konuğu oldular. İlk bir saatlik bölümde konferans salonunda anlatılan bilgileri dinleyen öğrencilerimiz daha sonra uygulama yapmak için hazırlanan bölüme geçtiler.

Birimde, uzayın ve zamanın doğasını anlayabilmek için bilim insanlarının fiziksel ve matematiksel prensipler üzerine kurulan soyut modeller üzerinde uygulamalar yapan, teleskopla gözlem yapan, kendilerini sanki uzayın derinliklerindeymiş gibi hissedebilecekleri ve bir yandan bilgi sahibi olacakları etkinliklere katılan öğrencilerimiz çok verimli zaman geçirdiler. Uzayla ilgili merak ettikleri soruları sorarak cevap alabildikleri, uygulamalarla hem eğlenip hem de öğrenebildikleri bu süreçte öğrencilerimize eşlik eden Metin ALTAN’a teşekkür ederiz.