ATAYURT OKULLARI FAHRİ ELÇİLERİ YURDUMUZA DÖNDÜ

26.06.2019

Öğrencilerimizin Almanya’daki öğrencilerle buluşması , kültürel alışveriş ve paylaşımlarda bulunmaları en önemli okul hedeflerimizden bir tanesidir. Kardeş okul projesi kapsamında Almanya’daki okullar ile yapılan öğrenci değişim programları buna büyük katkı sağlamaktadır.Robert Bosch Vakfı, Pasch Geleceğin Okulları ve Almanya Gençlik Köprüsü tarafından desteklenen kardeş okul projemiz 2010 yılından itibaren devam etmektedir. 8.sini gerçekleştirdiğimiz projemiz ile öğrencilerimizin özgüvenlerinin, karar verme ve kendi ayakları üzerinde durabilme becerilerinin, analitik ve eleştirel düşünme becerilerinin, yaşam becerilerinin, sorunlarla yüzleşme ve çözme becerilerinin, farklılıkların ve çeşitliliğin zenginlik olduğu bilincinin, kendi kültürünün ve farklı kültürlerin farkına vararak kültürlerarası öğrenme becerilerinin geliştirilmesi ve değişen dünyadaki sorumluluklarına ve karşılaşabilecekleri zorluklara hazırlanmalarının sağlanması hedeflenmektedir.

Alman parlamentosunda Öğrencilerimiz Aşağı saksonya bölgesinin SPD’nin Milletvekili asistanı ve Sosyal Bakanı tarafından ağırlandılar.

Öğrencilerimiz Berlin’in yanı sıra Potsdam ve Brandenburg Şehirlerini de ziyaret ederek, çeşitli kültürel etkinliklere katıldılar, müze ziyaretleri, doğa aktiviteleri gerçekleştirip kültür paylaşımında bulundular.

Öğrencilerimizin bu yıl gerçekleştirdiği proje başlığı Bize Engel Olmayın dı. “Herkes bir bütünün parçasıdır” sloganı ile yola çıkan Mozaik Vakfı özel gereksinimine ihtiyaç duyan bireyler için farklı projeler hayata geçirmiş. Bizlerinde iki kuruluşlarını ziyaret etme fırsatı bulduk. Organik Hayvancılık ve Tarım alanlarını gezerek çalışanları ile Eskişehir’deki mevcut olan Atölyeler hakkında konuştuk. 160 özel gereksinim duyan çalışanları ile yaşadığımız bu günlerden sonra öğrencilerimizle proje başlığını hakkında ne kadar doğru karar verdimize anladık.

Projemizin bizlere öğrettiği en büyük ders Aramızda Engel yok ne sınırlar nede Farklıklarımız bize bir engel değil.