AGGZ ONLİNE MİNİ ZİRVE BAŞARIYLA TAMAMLANDI!

20.04.2020

FARKLI OL, FARKLI DÜŞÜN, FARK YARAT...

Düşünen, sorgulayan ve üreten bir nesil yaratmayı temel ilkeleri olarak belirlemiş olan ATAYURT OKULLARI Genç Girişimcilik Kulübü olarak bizler bu yıl Anemon Otelde beşincisini düzenleyeceğimiz zirvemizi pandemi nedeniyle online mini konferans olarak 18 ve 19 Nisan tarihlerinde düzenledik.
Zirve öncesinde 15-16-17 Nisan tarihlerinde katılımcı öğrencilerimiz Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Serap Gedikli hocamızdan girişimcilik eğitimi aldılar.
18 Nisan Cumartesi saat 19:00 da başlayan ve sunuculuğunu Atayurt Fen Lisesi öğrencilerinden Dicle Naz Acu ‘ nun yaptığı zirvemize;
Osmangazi üniversitesi Göğüs hastalıkları Ana bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Erginel, Kenan Işık - ICI Teknoloji A.Ş., Selim Şahin - New Relic Inc. (Google Türkiye) konuşmacı olarak katılmışlardır.

Osmangazi üniversitesi Göğüs hastalıkları Ana bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Erginel hocamız gençlere; Doktorluğun emek ve fedakarlık istediğini covid-19 sürecinde bu fedakarlığı tüm hekimlerimizin yerine getirdiğini, bu zorlu dönemi milli bir bilinçle birlikte aşacağımızı ve güzel günlerin çok yakında belirtmiştir.

Kenan Işık - ICI Teknoloji A.Ş. -Pes etmeden girişimcilikte emin adımlarla ilerlenmeli fikirlerin olgunlaşıp hayata geçirilmesi için çabalamaları gerektiğini söyledi..

Selim Şahin - New Relic Inc. (Google Türkiye) Gençlere networklerini genişletmeleri ve bunun için bu dönemden itibaren çalışmalara başlamalarını, başarıya ulaşmak için konfor alanlarının dışına çıkıp pes etmeden çabalamaları gerektiğini belirtmiştir.


Jürimizi oluşturan katılımcılarımız ;

Prof.Dr. Ahmet Çabuk

Kemal Çelik – Çin Bankası ICBC Yönetim Ekibi

Ender Kelleci – Çözüm TR Kurucusu

Efsun Canbeken – Biyoloji Öğretmeni (AGGZ Danışman Öğretmeni)

Hakan Akbayır – Fizik Öğretmeni (AGGZ Danışman Öğretmeni)

tarafından, Öğrencilerimize Pandemi döneminde yaşanan sorunlar ve pandemi döneminden sonra karşılaşılabilecek sorunlar olmak üzere iki ana başlıkta sorunlar verilmiştir.
5 er kişilik 8 gruba ayrılan öğrencilerimiz ilk sorunu 4 grup ikinci sorunu 4 grup olmak üzere çözmek için çalışmışlar ve 19 Nisan Pazar günü saat 19:00 da başlayan ikinci gün oturumunda sorunlar ve öğrencilerimizin buldukları çözümleri jüriye sunmuşlardır.

Her iki ana başlıkta yer alan sorunların çözümleri için jüri tarafından sorular sorulup değerlendirme yapılmış ve birinciler seçilmiştir.

ATAYURT OKULLARININ Online platforma düzenlediği Atayurt Genç Girişimcilik Zirvesi , pandemi sürecinde , herkesin evinde olduğu bu dönemde öğrencilerinin , özgün fikirler üreterek , üretim ve deneyimi Cumhuriyetimizin ihtiyaçları ile buluşturacak, bugüne ve yarına faydalı bireyler olma yolunda bir etkinlikte rol almalarına önderlik yapmıştır.

Yoğun ilgi gösterilen zirvemize katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederiz.