YÜZ YÜZE EĞİTİM SÜRECİNDE ALINAN TEDBİRLER

15.08.2020

2020-2021 Eğitim Öğretim yılına 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü Telafi Eğitimi ve Uyum Programları ile başlayacak olan okulumuzda kurduğumuz Sağlık Komisyonu marifetiyle, “ATAYURT SAĞLIKLI OKUL REHBERİhazırlanmış olup bu doğrultuda COVİD- 19 ile ilgili tüm önlemler alınmıştır.

Atayurt Okulları olarak @microbiotabiyoteknoloji ile size özel steril yaşam alanı oluşturmak için işbirliği yapılarak tüm dersliklerimiz, etkinlik odalarımız, spor salonlarımız, konferans salonlarımız, yemekhanelerimiz, koridorlarımız UV sistemler ile steril hale getirilmiştir.

Giriş- çıkışlarda ateş ölçümü yapılan okulumuzda, giriş kapıları, koridorlara ve tuvalet girişlerine el dezenfektan istasyonları yerleştirilmiş olup, okulumuzda belirlenen noktalara maske ve sosyal mesafeye ilişkin uyarı işaretleri yerleştirilmiştir.

Okulun içi mikroorganizmalara karşı etkin bir dezenfeksiyon süreci ile kontrol edilmektedir. Alınan numuneler ve yapılan testler sonucu gerekli ilaçlama işlemleri yapılmıştır.

MEB tarafından okullarımıza gönderilen; “EĞİTİM KURUMLARINDA HİJYEN ŞARTLARININ GELİŞTİRİLMESİ VE ENFEKSİYONU ÖNLEME KONTROL KILAVUZU”nda belirtilen, salgın hastalıkla ilgili alınması gereken tüm önlemler alınmış olup, İş yeri Güvenlik Uzmanımız ile İş yeri Sağlık Hekimimiz tarafından tüm çalışanlar eğitime tabi tutulmuştur.

Atayurt Kampüsünde tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra artık “BENİM OKULUM TEMİZ” Belgesini almak üzere Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) başvurumuzu yapmış bulunuyoruz.

Sevgili Öğrenciler, Atayurt Ailesi olarak bizler, ailemizin büyük bir parçası olan sizleri çok özledik.

Okulumuz bahçesinde tekrar koşuşturacağınız, dolaşacağınız, neş’e içinde oyunlar oynayacağınız günleri ve sizleri özlemle bekliyoruz. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım, sağlıklı kalalım ki birbirimize kavuşalım.