TÜRKİYE CUMHURİYETİ RUS DİLİ VE EDEBİYATI HAFTASI 15-19 KASIM ANKARA'DA GERÇEKLEŞTİ

26.11.2022

Rusya Uluslararası İşbirliği Ajansı "Rossotrudniçestvo" Türkiye Temsilciliği Rus Evi Ankara çatısı altında düzenlenen Rus Dili ve Edebiyatı Haftası 15-17 Kasım'da gerçekleşti. Beş gün boyunca devam eden istişare ve yuvarlak masa toplantılarında, Türkiye’de tatbik edilen Rusça eğitim süreçlerinin mevcut durumunu ve karşılaşılan meseleleri ele alan katılımcılar, yabancı dil olarak Rusça'nın yanı sıra, karma ailelerde dünyaya gelen çift dilli çocuklar için Rusça eğitimine ilişkin öğretim yöntemlerini de tartışıp, görüş alışverişinde bulundular. Öte yandan, hafta kapsamında tertip edilen konferans ve sempozyumlarda söz alan dil bilimci öğretim üyeleri, Rusça eğitimindeki metodik yaklaşımlarla ilgili olarak Zlatoust, Ankara CLT ve Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi yayınevleri tarafından basılan en yeni eserleri tanıyıp, geleneksel Rus lezzetlerini deneme fırsatı da buldu.

 

Eskişehir Atayurt Okulları'nda Rusça Dil etkinliğinde ders veren,aynı zamanda "ERUDİL" (Eskişehir Rus Dil Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi) Janna Elmalıoğlu konferansta sunum yaptı. Sunumda Atayurt Okulları'nı örnek göstererek) okulda Rusça Yabancı Dil olarak hangi yöntem ve tekniklerle ders işlendiğini anlattı.

Rusya Büyükelçiliği müsteşarı,Rusya Bilim ve Kültür Merkezi Başkanı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko"ya;

"Rus Dili Eğitimciler ve Tercümanlar Derneği" - Karina Düzçimen'e,

"ERUDİL"(Eskişehir Rus Dil Derneğin) Başkanı Elena Şeveleva -Durna'ya ;

Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi (RUDN) Rektör yardımcısına "Atayurt Okulları'ndan hatıra hediyeler verildi. Atayurt öğrencilerine "Soroka" ("Сорока") eğtim kitapları hediye edildi.

Başta Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve İspanya olmak üzere, 30 farklı ülkeden 300’e yakın katılımcının iştirak ettiği konferans, seminer ve sempozyum etkinliklerinde yüz yüze ve çevrimiçi formatta pek çok bilimsel sunum yapıldı.

Rossoturniçestvo Ajansı ve Rus Evi Ankara’nın destekleriyle organize edilen Türkiye Cumhuriyeti Rus Dili ve Edebiyatı Haftası’nın kapanış töreninde söz alan Rus Evi başkanı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko, son derece etkin ve verimli olarak nitelendirdiği etkinliğin Türkiye Cumhuriyeti’nde her yıl düzenlenmesini önererek tüm katılımcı ve misafirlere teşekkür etti.