Atayurt Fen Lisesi 2019 mezun öğrencimiz, Ceren Yalçın TEDx Bebek Konferansı’nda konuşmacı olarak okulumuzu gururla temsil etti.
“Dönüşümün DNA’sı” teması etrafında gerçekleşen etkinlikte, farklı alanlardan dönüşüm hikâyeleri dinleme ve paylaşma fırsatı sunuldu.
Mezun öğrencimizin konuşması; günümüzde giderek artan bilgi akışının, bireylerin dikkat süreçleri ve karar verme biçimleri üzerindeki etkileri üzerine odaklandı. Nörobilim perspektifiyle ele alınan bu konu, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Etkinlikte ayrıca Atayurt Okulları Bilim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Ahmet Çabuk, “Biyoteknoloji X.0” yaklaşımı üzerinden biyoteknolojinin sürekli bir dönüşüm içinde olduğunu; veri bilimi ve yapay zekânın biyolojik süreçleri daha anlaşılır ve yönetilebilir hâle getirdiğini vurguladı.
Mezun öğrencimiz Ceren Yalçın, Khan Akademi Türkiye Direktörü Alp Köksal ile aynı TEDx sahnesinde yer alması ise anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. İkilinin yolları, öğrencimizin lise yıllarında düzenlenen bir girişimcilik zirvesinde kesişmiş; yıllar sonra bu kez bir TEDx sahnesinde yeniden buluşmuşlardır.
Atayurt Okulları olarak; öğrencilerimizin ve mezunlarımızın bilimsel düşünceyi, sorgulayan bakış açısını ve etkili anlatımı ulusal platformlarda başarıyla temsil etmelerinden büyük gurur duyuyoruz.
Bu değerli organizasyonda emeği geçen TEDx Bebek ekibine, İlker Ulubey, Cengizhan Çelik’e ve destekleri için Taşyapı İnşaat’a teşekkür ederiz.

