NEVRUZ BAYRAMI KUTLU OLSUN

21.03.2014

               21 Mart Nevruz Bayramı okulumuzda coşkulu bir şekilde kutlandı. Özel Atayurt Anadolu / Fen Lisesi Müdürü Zevri BİNGÜL yaptığı konuşmada Nevruz’un ne anlama geldiği ve neden önemli olduğu üzerinde durdu.

                  Okul Müdürü konuşmasında "Türk milleti geleneklerini ve törelerini yaşattığı sürece hiçbir zaman başka kültürlerin etkisi ile eriyip kaybolmayacaktır.” şeklinde mesajlar verdi.

                Nevruzun kardeşlik , Barış , birlik beraberlik, bereket ve bolluk demek olduğu, Doğu Türkistan dan başlayarak Balkanlara kadar uzanan Türk dünyasında Moğollar, Kırgızlar, Hunlar, Selçuklular ve Osmanlılar devrinde de Nevruz Bayramının bugünkü gibi kutlana geldiği anlatıldı.

                Kurucu temsilcimiz Ahmet YALÇIN’ın örste çekiçle demir dövme geleneğini yerine getirmesinin ardından geleneksel Nevruz ateşi öğrenciler tarafından meşalelerle yakıldı. Boyalı yumurta, şeker ve çerezlerin dağıtıldığı törende halaylar çekildi. Oyunlar oynandı. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz el ele ateşten atlayarak kardeşlik, birlik, beraberlik mesajları verdiler.

                Öğrencilerimiz Türk dünyasından çeşitli türküler ve oyun havalarına eşlik ettiler. Tören Nevruz Türküsünün söylenmesi ile sona erdirildi.