KİŞİLİK ENVANTERİ “BENEGO TEST” SONUÇLARI AÇIKLANDI!

06.04.2015

      


KİŞİLİK ENVANTERİ “BENEGO TEST” SONUÇLARI AÇIKLANDI!




    “ÇOCUĞUNUZU VE KENDİNİZİ NE KADAR TANIYORSUNUZ?”

 

Her bireyin farklılığı ilkesinden yola çıkarak, bu yıl ilk defa Eskişehir’de Atayurt Okullarında uygulanmaya başlanan “BENEGO KİŞİLİK TESTİ” Rehberlik Birimimiz tarafından 5.6.7.sınıf öğrenci, öğretmen ve velilerine uygulandı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin kendilerini yeniden keşfetmelerine, farkında olamadıkları yönlerini görüp sağlıklı ve bilinçli yaklaşımlar geliştirmelerine katkı sağlayan BENEGO Testlerinin sonucunda kişiye özel raporlar hazırlandı.

“BENEGO ORTAOKUL ÖĞRENCİ TESTİ” sonucu hazırlanan  “Ortaokul Öğrenci Raporu” ile velilerimiz çocuklarının kişiliğini, potansiyelini, yeteneklerini, güçlü ve zayıf yanlarını, öğrenme stillerini, ders çalışma alışkanlıklarını ve bizzat çocuklarına özel durumları keşfetme ve uygun çözüm önerilerini öğrenme fırsatı buldular. Bunun yanı sıra “BENEGO EBEVEYN TESTİ” sonucu hazırlanan “Ebeveyn Raporu” ile de velilerimiz, çocuğunu motive eden ve daha başarılı olması için destekleyen bir ebeveyn olabilmek adına önemli ipuçları edinmiş oldular. Aynı çalışma kapsamında veliler ve öğrencilerimizle birlikte öğretmenlerimize de test uyguladık.  “BENEGO ÖĞRETMEN TESTİ” ve sonucunda hazırlanan “Benego Öğretmen Raporu” sayesinde öğretmenlerimiz bir kez daha kendilerini keşfetme fırsatı buldular.

BENEGO testleri sonucu hazırlanan ebeveyn ve öğrenci raporlarını paylaşmak ve sonuçları değerlendirmek amacıyla seminer programı düzenlendi. Dr. Halil İbrahim ERDEN tarafından gerçekleştirilen “Kişilik Gelişimi ve Kişilik Tipleri”  konulu seminere velilerimiz yoğun ilgi göstererek, çocuklarına ve kendilerine ait raporları ilgiyle incelediler. Seminerin bitiminde Dr. Halil İbrahim ERDEN kitaplarını imzaladı.