ATAYURT’TA TÜRK DİL BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANIYOR

26.09.2018

Türkçe, yüzyıllardan beri gelen birikimi ve çevre kültürlerle harmanlanması sonrasında çok gelişmiş bir dil olmakla birlikte son zamanlarda yaşanan küreselleşme ve internet kullanımının yaygınlaşması ile değişmeye ve dönüşmeye başlıyor. “Olumlu” bir değişim olmayan bu durumda en büyük sorun yeni neslin ‘internet’ kısaltmaları sebebiyle kelime haznelerinin körelmesi. Türk Dil Kurumu bundan tam 86 yıl önce kurularak yaptığı Türk Dili Kurultayı’nda Türkçe’nin önemini vurgulamak için 26 Eylül gününü ‘Dil Bayramı’ ilan etti.

Bir milletin bağımsızlığının, özgürlüğünün, kültürel birikimin en büyük göstergesi dilidir. Ülkemizde kutlanan Türk Dil Bayramı okulumuzda çocuklarımızın dil farkındalığını arttırmak için etkinliklerle 26-27 Eylül tarihlerinde kutlanıyor. Türkçe derslerinde öğretmenlerimiz tarafından dilin önemi anlatılırken, öğrencilerimiz hazırladıkları tişörtler ile konuya dikkat çekmek istediler. Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem öğrendiler.

Özel Atayurt Ortaokulu olarak eğitim hayatında Türkçe hassasiyetini, çocuklarımıza, gençlerimize en etkili şekilde verebilmemiz gerektiğine inanıyoruz. Dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. “Türk dili, dillerin en zenginlerindendir, yeter ki bu dil bilinçle işlensin” Mustafa Kemal ATATÜRK