ATAYURT ANADOLU & FEN LİSESİ HARVARD MODEL MUN KONFERANSINDA

06.02.2019

“Yerinde duran, geriye gidiyor demektir… İleri, daima ileri!”

Mustafa Kemal Atatürk

Özel Atayurt Anadolu & Fen Lisesi Model Birleşmiş Milletler Kulübünün 2018-2019 etkinlik takvimi içerisinde bulunan Harvard MUN Konferansı 24-27 Ocak 2019 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Massachusetts eyaletinin başkenti Boston’da gerçekleştirildi. Bu konferansa okulumuzu temsilen 1 İdareci,2 Öğretmen ve 14 öğrenci katıldı.

Bu yıl 66.’sı düzenlenen konferansa 50’nin üzerinde ülkeden 3300’den fazla delege katılmıştır. Konferansta Birleşik Arap Emirliklerini temsil eden öğrencilerimiz, katıldıkları komite çalışmalarında farklarını ortaya koyarak diğer ülkelerden gelen delegeler arasında fark yaratmışlardır. Çok verimli ve keyifli bir konferans geçiren ekibimiz konferansın bitiminde New York şehrine geçerek hem yarıyıl tatilini eğlenceli bir şekilde geçirmiş hem de kültürel anlamda kendilerine çok şeyler katmışlardır.

Ekibimiz, Big Apple (Büyük Elma) olarak da bilinen New York şehrinde Oscar ödüllü bir çok filme konu olan Central Park, Doğa Tarihi Müzesi, Modern Sanatlar Müzesi, Grand Central Terminal, Wall Street, Empire States Building, 5. Cadde ve 34. Cadde gibi mutlaka görülmesi gereken yerleri görmüş çoğumuzun kart postallardan hatırladığı Times Square’de güzel fotoğraflar çekinmiş, Ünlülerin bal mumu heykellerinin sergilendiği Madame Tussauds müzesine gitmiş, New York’a giden herkesin mutlaka izlemesi gereken ünlü Broadway Müzikali Operadaki Hayaleti’i Majestic Tiyatroları sahnesinde izlemiş ve dünyaca ünlü basketbolcuların olduğu ve sahne showları ile de siz farklı dünyalara sürükleyen NBA takımlarından New York Knicks’in mabedi Madison Square Garden’da çok çekişmeli ve eğlenceli bir basketbol maçı izlemiştir.

Ekibimiz 3 Şubat 2019 Pazar günü yurda dönmüştür.