ATAYURT TİYATRO TOPLULUĞU GÜMÜŞLÜK SANAT AKADEMİSİ EĞİTİMİNDE

28.06.2019

İLKLERİN ÖNCÜSÜ ATAYURT ANADOLU VE FEN LİSESİNDEN MUHTEŞEM BİR İLK DAHA !..

Lisemiz Tiyatro Toplululuğu 3 mayıs 2019’da Karmakarışık adlı oyunu profesyonelleri aratmayacak şekilde sahneledi. Bu performansın ardından tiyatro topluluğumuz gelecek senenin hazırlıklarına bu seneden başlayarak Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümüşlük köyündeki “Gümüşlük Sanat Akademisi Vakfında” 4 gün süren bir oyunculuk eğitimi ve yaratıcı drama yazarlığı eğitimi aldı.

Eğitimleri Türkiye çapında isim yapmış, “Sen Anlat Karadeniz, Uçurum ,Ömre Bedel” gibi dizilerde rol alan oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu,Hemhal Tiyatro ekibi yönetmeni Hakan Emre Ünal , afife jale ödülüne layık görülmüş oyuncu Nezaket Erden Türk Edebiyatının duayen yazarlarından “sevgili arsız ölüm, berci cristi çöp masalları , unutma bahçesi…” gibi eserlerin yazarı Latife Tekin vermiştir.

Eğitim sonunda düzenlenen törenle katılımcılarımız ,katılım belgelerini ünlü yönetmen Hakan Emre Ünal’dan almışlardır.

Özel Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi Tiyatro Topluluğu gümüşlük sanat akademisi vakfında bu eğitimi alan Türkiye’deki ilk lise olmuştur.

Bu etkinlikte yer alan Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Hasip Güler, Aykut İnce, Mine Olcay ; öğrencilerimize , eğitim veren değerli sanatçılarımıza teşekkür ederiz.