ATAYURT, BÜYÜK BAŞARIYLA ESOGÜ MUN KONFERANSINI TAMAMLADI

17.12.2019

ESOGU DiploMUN olarak da bilinen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü’nün bu sene 13-15 Aralık tarihleri arasında düzenlemiş olduğu 5.MUN konferansına Atayurt Okulları olarak toplam 13 öğrencimizle katıldık.

Öğrencilerin hem akademik hem de sosyal yaşamda becerilerini geliştirmeyi amaçlayan DiploMUN kapsamında 4 farklı komitede farklı sosyal meseleler ve sosyal sorumluluklara karşı öğrencilerin farkındalıklarının arttırılması amaçlanmıştır.

Atayurt Okulları’nın öğrencilerinden bir kısmı, çevre sorunlarına ilişkin The United Nations Environment Assembly (UNEA) Birleşmiş Milletler Çevre Asemblesi’nde “İklim Değişikliği” sorununu ele alırken, diğer bir grup da The United Nations Population Fund Committee (UNFPA) Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nda “Göçmenlerin Ekonomik Entegrasyonu” meselesi hakkında tartışmalara katıldılar.

3 gün süren konferans kapsamında, takım çalışması ortamına tanıklık eden öğrencilerimiz ortak sorumluluk değeriyle bakış açılarını geliştirip, entelektüel birikimlerini arttırdıkları ve üniversite öğrencileri ile birlikte aynı ortamda İngilizce dilinde tartışmalara katılma olanağı elde ettiler. Konferans sonunda, öğrencilerimizden iki öğrencimiz best delegate ve dört öğrencimiz en başarılı delege olarak seçilmişlerdir.

BEST DELEGATE

TOLGA FERAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NÜFUS FONU’NDA (UNFPA),

TAHA KAAN GÜNEŞ İSE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇEVRE ASEMBLESİ’NDE (UNEA),

OUTSTANDING DELEGATE,

TURAN YALIN ÇELİK (UNFPA)

DİCLE NAZ ACU (UNFPA)

MELİSA SAYIT BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NÜFUS FONU’NDA (UNFPA)

HONORABLE MENTION ÖDÜLLERİNE LAYIK GÖRÜLMÜŞLERDİR.

SU KALKAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NÜFUS FONU’NDA (UNFPA)