ÖZEL ATAYURT ANADOLU / FEN LİSESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ MODEL UNITED NATIONS KONFERANSINDA

15.12.2020

"There are no secrets to success. It is the result of preparation, hard work, and learning from failure."

-- Colin Powell

Özel Atayurt Anadolu / Fen Lisesi 9. ve 10. Sınıf öğrencilerinden oluşan 14 kişilik bir delegasyon 12-13 Aralık 2020 tarihleri arasında çevirim içi olarak gerçekleşen Kadir Has Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Konferansında okulumuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

Delegasyonumuzdaki öğrencilerden Oya TOKAR (Norveç), Zeynep YÜCEL (Kuzey Kore), Muharrem Yiğit ÇANKAYA (Rusya), Deniz TÜRKER (Güney Kore) Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Konseyinde (DISEC) ‘Nükleer Silahların Yayılması’ konusunu; Fevzi Ata YALÇIN (Arjantin), İpek KAYA (Brezilya), Mert TEKE (Çekya), İrem ACAR (Fransa), Efe AĞAOĞLU (Hindistan), Melis Nil AYSU (İran), Melisa SAYIT (Rusya), Elif Dila TOPCİ (İspanya) Dünya Sağlık Örgütü (FUTURISTIC WHO) komitesinde ‘COVID-19 sonrası değişen dünya düzeni ve Dünya Sağlık Örgütünün yeni düzendeki yeri’ konusunu; Ceyda İLHAN (Kanada), Duru OĞUZ (Birleşik Krallık) İnsan Hakları Komitesinde (UNHRC)Protestolarda ve halk hareketlerinde insan hakları ihlallerinin önlenmesi’ konusunu en etkili şekilde tartışmış ve çözüm önerileri yazılırken aktif bir şekilde sürece dâhil olmuşlardır.

Konferans sonunda komitelerine sağladıkları katkılardan dolayı DISEC komitesinden Muharrem Yiğit Çankaya Outstanding Delegate (Seçkin Delege); FUTURISTIC WHO komitesinden Melisa SAYIT Outstanding Delegate (Seçkin Delege) ve İrem ACAR Honorable Mention (Mansiyon Ödülü); UNHRC komitesinden Duru OĞUZ Honorable Mention (Mansiyon Ödülü), komite başkanları tarafından ödül almaya layık görülmüşlerdir.

HASMUN 2020 konferansında okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyor; bu süreçte MUN KULÜP etkinliklerini sonuna kadar destekleyen Atayurt Okulları Üst Yönetimine, Atayurt Anadolu / Fen Lisesi idare heyetine ve emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.