ATAYURT OKULLARI ŞAMPİYONLARI İLE BULUŞTU

21.12.2020

Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi Rehberlik birimi tarafından düzenlenen kariyer günleri çalışmaları kapsamında ‘Atayurt Okulları Şampiyonları ile buluşuyor’ temalı online söyleşinin bu haftaki konukları Atayurt mezunu öğrencilerimizdi.

Tüm Lise öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katıldığı söyleşimize Atayurt mezunlarımızdan Emir KARAÇALI ( Sabancı Üniv.- Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji) , Selin ÇELİK (İstanbul Teknik Üniv. Ve Montana State Üniv.- Biyomühendislik),Ceren YALÇIN (Kıng’s College-Neuroscıence) , Bulut BORU ( Koç Üniv.- Endüstri Mühendisliği), Zeynep Çağla KARA (Ku Leuven-Chemıcal Engıneerıng),Okan ESMER (Technische Üniversitat Dormstadt-Electrıcal and Electronıc Engıneerıng) katıldılar.

 

Konuşmacılarımız , öğrencilerimizle sohbetlerinde öncelikle kendi deneyimlerinden bahsederek üniversiteye hazırlık sürecinde neler yapılmalı, nasıl bir zaman yönetimi olmalı, çalışma disiplinleri ,yurt dışındaki üniversitelerden kabul almak ve okumak konularına değindiler.Okudukları üniversitelerden ve bölümlerinden detaylı bahseden öğrencilerimiz yurt dışında üniversite okumak için yapılması gerekenleri paylaştılar.

Atayurt mezunu olmanın üniversite başarılarında çok büyük katkıları olduğuna değinen mezunlarımız , okullarının çok güçlü bir kadrosu olan kıymetli ve değerli bir kurum olduğunu belirterek akademik ve sosyal anlamda okulumuzun kendilerine kattıklarını paylaşarak öğrencilerimize tavsiyelerde bulundular.

İnteraktif olarak gerçekleştirilen söyleşimiz öğrencilerimizin yönelttiği soruların cevaplandırılması ile tamamlandı.

Atayurtlu mezunlarımızın başarı öykülerinin öğrencilerimizin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda bizlere destek veren şampiyonlarımıza çok teşekkür ederiz.