ATAYURT ANADOLU / FEN LİSESİ BILKENT ÜNİVERSİTESİ MUN (MUNBU 2021) KONFERANSINDA

25.01.2021

“To dream anything that you want to dream. That is the beauty of the human mind. To do anything that you want to do. That is the strength of the human will. To trust yourself, to test your limits. That is the courage to succeed.” Bernard Edmonds

 

Özel Atayurt Anadolu / Fen Lisesi 9. ve 10. Sınıf öğrencilerinden oluşan 21 kişilik bir delegasyon, 18-21 Ocak 2021 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi tarafından online olarak gerçekleştirilen MUNBU 2021 ( Model Birleşmiş Milletler) konferansına katıldı. Bu yılki Bilkent Model Birleşmiş Milletler konferansında toplam 6 komite yer aldı.

Kişisel gelişimin ve diplomanın yanında yeteneklerin de öneminin gitgide arttığı böyle bir zamanda, özellikle lise ve üniversite öğrencilerinin mezun olmadan önce kendilerini olabildiğince geliştirmek ve yeni yetenekler kazanmak için bir fırsat olan MUN konferansları birçok öğrencinin bu amaçla katıldığı konferanslar arasında yer alıyor.

Delegasyonumuzdaki öğrencilerden;

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nde;

Elif Gürgan (Türkiye),

Elif Dila Topci (Portekiz), Oya Tokar (Belçika),

Tunahan Ergürhan (Macaristan),

Ahmet Demir Akyol (Çekya);

İremnur Yıldız (Amerika Birleşik Devletleri),

İpek Kaya (Japonya),

Raif Yiğit Çabuk (Avustralya)

Sosyal, İnsani ve Kültürel Komitesi

Nehir Arsel (İrlanda),

Alper Batu Gültaş (Polonya),

Hanife Yağmur Özcan (Suriye),

Alperen Metin (Yunanistan)

Dünya Sağlık Örgütü

Merve Şakar (Suudi Arabistan),

Ayça Ekin Kolaç (Çekya),

Arda Demircan (Azerbaycan),

Aleyna Elif Uyar (Rusya Federasyonu)

Birleşmiş Milletler Suç Önleme ve Ceza Adaleti Kongresi

Salih Utku Cerrah (Eswatini),

Berat Hafız (Hollanda),

Batuhan Yaman (İspanya),

Deniz Türker (Türkiye)

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi

Taha Kağan Güneş de (Estonya)

kendilerine atanan ülkeleri en iyi şekilde temsil etmiş ve komitelerindeki sorunlarla ilgili çözüm önerileri yazılırken aktif bir şekilde sürece dâhil olmuşlardır.

Konferans sonunda komitesine sağladığı katkılardan dolayı United Nations Security Council (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) ‘nde 10. Sınıf öğrencilerimizden TAHA KAĞAN GÜNEŞ BEST DELEGATE (EN İYİ DELEGE) ödülünü almaya layık görülmüştür.

MUNBU 2021 konferansında okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyor; bu süreçte MUN KULÜP etkinliklerini sonuna kadar destekleyen Atayurt Okulları Üst Yönetimine, Atayurt Anadolu / Fen Lisesi idare heyetine ve emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.