VI. ATAYURT GENÇ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİNİ BAŞARI İLE TAMAMLADI 2021

20.04.2021

(VI. AGGZ 2021)

“Bu dünyada yol alan kişiler, ayağa kalkıp istedikleri koşulları arayan ve bulamadıklarında yaratan insanlardır.” -George Shaw’

 Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan Atayurt Genç Girişimcilik Kulübü tarafından 16-17-18 Nisan 2021 tarihinde düzenlenen Ulusal VI. Atayurt Genç Girişimcilik Zirvesi ülke çapında çok rağbet görmüş ve yoğun bir katılım ile üç günü tamamlamıştır.

Öncelikli hedefi ‘içinde girişimcilik ruhu bulunan, bu ruhu büyüterek ve eğiterek geleceğe taşımak isteyen gençlerin daha tecrübeli ve donanımlı bir şekilde bu yolda adımlarını daha sağlam atabilmeleri için kurulan Atayurt Girişimcilik Kulübü, bu zirveyi gerçekleştirmek için yoğun bir tempoda çalışmalarını gerçekleştirdi. Bildiğiniz üzere girişimcilik son zamanlarda hayatımızda o kadar önemli bir yer kapladı ki insanlar gelecekte girişimciliğin ne duruma geleceğini sorgulamaya hatta bununla ilgili öngörülerde bulunmaya başladılar. Özellikle küresel salgın dönemi ile birlikte değişen iş yapma biçimleri ile birlikte girişimcilik artık dijitalleşme ve açık erişim, açık işbirliği kavramları ile birlikte yeniden sorgulanmaya ve tanımlanmaya başlandı.

            Atayurtlu Genç Girişimciler bu yıl altıncısını gerçekleştirdikleri zirvede yeni dünyada  (bu yeni dünya kavramını 1990’lı yıllardan itibaren kullanılan şekli ile değil), COVİD-19 sonrası yeni dünyada girişimciliği hep birlikte konuştular, tartıştılar.

Zirve boyunca;

  • 6 konuşmacı,
  • 1 sahne performansı (Ayça Özefe),
  • 6 saatlik case-study eğitimi
  • 8 saatlik case-study çalışması
  • 13 Mentor
  • 79 Katılımcı

 

Zirveyi 18 Nisan günü case-sudy çalışması sunumları ve ödüllendirme ile tamamladı.