YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIFLAR İNGİLİZCE DERSİ 5. SINIF YIL SONU PORTFOLYO SUNUMLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

06.07.2021

Özel Atayurt Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri uzaktan öğretim sürecine uygun, çocukların içinde bulunduğumuz bu döneme alışma durumlarını da dikkate alarak yoğunlaştırılmış İngilizce dersleri görmektedir.

Okuma - yazma - konuşma becerileri üzerine ayrı programlarda, ayrı öğretmenlerle çalışan öğrencilerimiz, patenti okulumuza ait Ata Town Dil Kasabası etkinliklerini de sanal sınıflar aracılığıyla çeşitli taslaklar doğrultusunda küçük gruplar halinde gerçekleştirmektedir.

5. sınıf İngilizce dersi programının sonunda öğrencilerimiz yaş ve seviyelerine uygun olarak dinlediğini anlayan, iyi okuyan, okuduğunu anlayan, farklı türlerde yazı örnekleri ortaya çıkaran ve yurt dışına çıktığında market, restoran, hastane, hava yolu, banka, mağaza gibi mekanlarda kullanacağı yapıları bilen bireyler olacaktır.

5. sınıf İngilizce dersi online bireysel veli görüşmelerinde her bir öğrencimiz sene boyu öğrendikleri konuların bir özeti olan sunumlarını Web2 araçları kullanılarak öğretmenlerinin desteğiyle soru cevap şeklinde ailesiyle paylaştı. Çocuklarının öğretmenleriyle İngilizce sohbetlerine seyirci olarak eşlik eden velilerimiz, öğrencilerimizin özellikle aileleriyle ilgili sevgi dolu paylaşımda bulunduğu konuşmalarda göz yaşlarını tutamadı. Çocuklarımızın esprili karşılıklarını duyunca da kahkaha dolu anlar yaşandı. Yüzlerde gülümseme, dillerde teşekkür ve gönüllerde umutla görüşmeler tamamlandı.