ÖZEL ATAYURT OKULLARI 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ ATA'NIN HUZURUNDA

29.11.2021

25 Kasım 2021 tarihinde, Özel Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi 12. sınıf öğrencileri başlarında öğretmenleri ile birlikte, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Başkomutan, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgahı başında anmak, saygılarını ve şükranlarını sunmak üzere ziyaret etmişlerdir.

Ziyaret sırasında önce törenle Ata'nın mozolesine yürünmüş, Atayurt Okulları'nın çelengi sunulmuş, siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunulmuştur. Daha sonra Anıtkabir merdivenlerinde topluca hatıra fotoğrafları çektirilmiştir. Fotoğraf çekimlerinden sonra Misak-ı Milli Kulesine geçilerek burada bulunan "Özel Defter" Müdür Yardımcısı Nevzat ÖZKAN tarafından yazılıp imzalanmış ve orada bulunan ziyaretçilerin huzurunda deftere yazılanlar yüksek sesle okunmuştur.

Müdür Yardımcısı Nevzat ÖZKAN, yazısında özetle şu hususlara yer vermiştir:

" Biz, 1995 yılında Eskişehir'de kurulan ve 27 nci yılını idrak eden Özel Atayurt Okullarının Atatürkçü Öğretmen ve Öğrencileriyiz. Akıl ve ilmin rehberliğini kabul etmiş, fikirlerinizi ve ilkelerinizi özümseyip benimsemiş mirasçılarınız olarak huzurundayız."

"Sevgili Atam; senin belirttiğin gibi, Türk Milleti'nin geleceği gençlerin elindedir. Bu gençlik ışığını, inancını ve gücünü senden almaktadır. Fikir, ideal ve eserlerinle, bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda yaşayan bir lidersin."

" Atam; seninle aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan liderler, bu gün ya unutulmuş veya kötü miraslarıyla anılır olmuşlardır. Sen ise tüm dünyada sevgi ve saygı uyandırarak, Türk Milletini çağ ile tanıştırıp muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefine yöneldin. Bize miras olarak ilim ve aklı bıraktın. Bizler de ilim ve aklı rehber alarak gösterdiğin hedefe yürüme azmindeyiz. "Ülkemizi gerçek hedefe ve mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır; biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri milletimizin geleceğini yoğuran bilim ve kültür ordusudur." demiştin.

"Büyük Atatürk; daha dün Başöğretmen kabul edildiğin 24 Kasım Öğretmenler gününü huzurundaki bu öğrencilerimizle birlikte, işaret ettiğin bilim ve kültür ordusunun mensubu olmaktan gurur duyarak kutladık. Atayurt Okullarının öğretmenleri olarak, senin emanetini teslim ettiğin gençlerin gözlerindeki ışığı gördük ve senin kurduğun Cumhuriyetin öğretmeni olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadık. Biz inanıyoruz ki, bu gün, huzurunda bulunan ve yetişmelerinde çok önemli görevler üstlendiğimiz bu öğrencilerimiz, ülkemizin geleceğini belirleyecek gençlik olarak Anadolu Coğrafyasında yerlerini alacaklar ve yeni nesil yine Öğretmenlerin eseri olacaktır. Asla ve asla çocuklarımıza ve gençlerimize tarihini unutturmayacağız, dilinin bozulmasına ve dinlerinden soğumalarına izin vermeyeceğiz. Manevi huzuruna bu sözleri vermek için geldik. Seni rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk Milletinin kalbinde sonsuza kadar huzur içinde uyu."

"Ruhun şad olsun!"

Bu konuşmanın ardından tören sona ermiş, öğretmen ve öğrencilerimiz Anıtkabir'deki müze ve galerileri topluca gezerek yazı,resim, fotoğraf ve her türlü materyali dikkatlice incelemişlerdir.

Kafilemiz, amacına uygun olarak Anıtkabir ziyaretini tamamladıktan sonra, Ata'yı anmanın ve O'na şükranlarını sunmanın mutluluğuyla ve huzur içinde Eskişehir'e dönmüşlerdir.

Gezimize katılan, vakur bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştiren tüm öğrencilerimize ve gezi süresince irtibat içinde olduğumuz saygıdeğer velilerimizin destek ve beğeni mesajlarına çok teşekkür ederiz.