KÜLTÜR ELÇİSİ ÖĞRENCİLERİMİZ İLE ESKİŞEHİR-WİTTMUND KARDEŞ OKUL PROJESİ

27.09.2022

Eskişehir Özel Atayurt Okulları öğrencilerimiz kendilerini, dünyayı yeniden tanımak için yola çıktılar.

Türk- Almanya Gençlik Köprüsü tarafından desteklenen kardeş okul projemiz 2010 yılından itibaren devam etmektedir. 5.sini gerçekleştirdiğimiz projemiz ile öğrencilerimizin özgüvenlerinin, karar verme ve kendi ayakları üzerinde durabilme becerilerinin, analitik ve eleştirel düşünme becerilerinin, yaşam becerilerinin, sorunlarla yüzleşme ve çözme becerilerinin, farklılıkların ve çeşitliliğin zenginlik olduğu bilincinin, kendi kültürünün ve farklı kültürlerin farkına vararak kültürlerarası öğrenme becerilerinin geliştirilmesi ve değişen dünyadaki sorumluluklarına ve karşılaşabilecekleri zorluklara hazırlanmalarının sağlanması hedeflenmektedir.

Kültür elçilerimiz Aşağı Saxonya bulunan Niedersachsen eyaleti Meclisi’nde çeşitli parti başkanları ve milletvekilleriyle proje konusu ile ilgili görüşmeler yaptılar.

Öğrencilerimiz Wittmund’un yanısıra Oldenburg, Hannover,  Aurich, Neuherlingersiel ve Lageoog adasını ziyaret ederek, çeşitli kültürel ve eğitsel etkinliklere katıldı.

Öğrencilerimizin bu yıl gerçekleştirdiği proje başlığı "Engeller benim için Engel Değil". 
Engelli insanları anlaya bilmak, onlarla enpati kurabilmak ve anlayışla karşılayabilmak ayni zamanda onlar için ortamları engelsiz hale getire bileceklerin fakindalını yaşadılar. Her küçük bile olsa değişimin olan üstü etkilerin bırakabileceğnin  kararına vardılar. Dünyayı değiştirmek kendini düşuncelerini bir yolu olduğunu bilincinde. Bu konuda hazırladıkları çözüm önerileriyle geleceğe ışık tutacaklar.