WITTMUND PROJE EKİBİ YURDA DÖNDÜ

10.10.2022

Atayurt Okulları ve KGS Wittmund Okulları öğrenci değişim projesini “Engeller benim için Engel Değil” teması adı altında başarıyla tamamladılar.

 

Eyalet Valisi Uwe CASSENS sözleriyle ileriyi gören farkındalık yaratmaya çalışan harika bir okulda öğrencilerisiniz sayenizde tüm Wittmund şehrin bakış açılarını değiştirdiniz önyargılarını sonsuza dek geride bıraktı. Öğrencilerimiz için oldukça verimli geçen ziyaretimize Alman basını da oldukça büyük ilgi gösterdi. Kültür elçilerimiz Niederschsen Meclisi’nde çeşitli parti başkanları ve milletvekilleriyle görüşmeler yaptık ve Meta Janssen-Kucz tarafından ağırlandık.

 

Öğrencilerimiz Wittmund’un yanı sıra Oldenburg, Hamburg, Hannover, Aurich,Neuherlingersiel ve Langeoog adasını ziyaret edip, çeşitli kültürel etkinliklere katıldı,müze ziyaretleri, doğa aktiviteleri gerçekleştirip kültür paylaşımında bulunduk.Öğrencilerimizin bu yıl gerçekleştirdiği proje başlığı ’Engeller benim için Engel Değil.

 

Engelli insanları anlaya bilmek, onlarla empati kurabilmek ve anlayışla karşılayabilmek aynı zamanda onlar için ortamları engelsiz hale getire bileceklerin farkındalığını yaşadılar. Her küçük bile olsa değişimin olan üstü etkilerin bırakabileceğinin kararına vardılar. Dünyayı değiştirmek kendini düşüncelerini bir yolu olduğunu bilincinde. Bu konuda hazırladıkları çözüm önerileriyle geleceğe ışık tutacaklar.