ATAYURT ÖĞRENCİLERİ'NİN IGMUN22 KONFERANSINDAKİ BÜYÜK BAŞARISI

21.11.2022

Atayurt Model Birleşmiş Milletler Kulübü (ATAMUN) üyeleri 17 – 19 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen IGMUN'22 konferansına 1 kişi akademik takım ve 11 kişi delege olmak üzere 12 kişilik bir ekiple katılarak yeni başarılara imza attı. Öğrencilerimizden Taygun Yıldız Member of Crisis Team olarak katılırken;delege olarak katılan 11 öğrencimiz arasından Batuhan EHSAN kriz komitesinde ‘’Outstanding’’, Kartal ANIL Sochum komitesinde, Salih GÜLBENİM kriz komitesinde ‘’HonorableMention’’ ödülleri aldılar. Öğrencilerimiz okulumuzu akademik açıdan başarılı bir şekilde temsil etmenin yanı sıra İngilizce, toplum önünde konuşma ve sosyalleşme becerilerini de geliştirerek yeni tecrübeler edinmiş oldular.

 

Çınar ALTINTAŞ ; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Arnavutluk’u temsil ederek 2022 Akdeniz doğalgaz probleminin küresel ekonomiye etkilerini tartıştı.

Kerem BİNGÖL ; G20 Zirvesi’nde Çin’i temsil ederek Rusya – Ukrayna Savaşı’nı ele aldı.

Kartal ANIL ; Birleşmiş Milletler Sosyal, Kültürel ve İnsani Komite’de Almanya’yı temsil ederek Ruanda Soykırımı’nı ele aldı.

Melis SÜLOĞLU ; Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi komitesinde Kanada’yı temsil ederek uzay sömürgeciliği ve ülkelerin uzayda yer iddia etmeleri hakkında çözümler aradı .

Ela ALTINTAŞ ; Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi komitesinde Birleşmiş Arap Emirlikleri’ni temsil ederek genç yetişkinlerin uyuşturucuya erişiminin engellenmesi ve uyuşturucu kullanımının sonlandırılması hakkında çözüm aradı.

Nazlı Hilal TÜFEKÇİ ; Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi komitesinde Türkiye’yi temsil ederek uzay sömürgeciliği ve ülkelerin uzayda yer iddia etmeleri hakkında hakkında fikirlerini sundu.

Emre CEYLAN ; Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi komitesinde Birleşmiş Arap Emirlikleri’ni temsil ederek genç yetişkinlerin uyuşturucuya erişiminin engellenmesi ve uyuşturucu kullanımının sonlandırılması hakkında çözüm aradı.

Batuhan EHSAN, Ata ŞENTÜRK, Zeynep Mina YOLAÇAN, Salih GÜLBENİM ; Kriz komitesinde Truva Savaşı’nı yeniden canlandırarak, tarihi süreçte değişiklikler yapmayı hedeflediler.