ATAYURT İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ TARİHTEKİ BİLİM İNSANLARINI CANLANDIRDI

30.03.2023

Atayurt Okulu olarak, Araştırma ve keşfetmeye dayalı, hayatın tüm olanaklarıyla iç içe olmayı ön gören bir öğrenme olan yaparak ve yaşayarak öğrenme; deneyimsel, katılımcı ve hareket halinde bir öğrenmeye yönelmeyi ifade eder. Bu eğitim anlayışına uygun olarak, okulumuzda uygulanan IB programı ile geliştirmek istediğimiz evrensel öğrenen profillerinden BİLGİLİ,ARAŞTIRAN-SORGULAYAN ve DÜŞÜNEN profillerinin kapsadığı bir projeye 2/E sınıfı olarak dahil olduk. Bilim İnsanlarının çalışmalarını örnek alıp yaşantılarından ilhan almak adına, onları deneyimledik.

Sınıflarda kendimizi tanıttık, sunumlar yaptık. Büyüklerimize mesajlar verdik. ’’ Merakınızın peşinden gidin, benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.’’ dedi Einstein. Decart ‘’ Düşünüyorum öyleyse varım.’’ Dedi. Galileo ise ‘’ Evreni anlamak istiyorsan evrenin dilini bilmelisin. Evrenin dili matematiktir.’’ diyerek önemli bir ipucu verdi.

Edison olduk vazgeçmemeyi öğrendik, Hezarfen Ahmet Çelebi olduk hayallerimizin peşinden gittik, Mimar Sinan olduk eserlerimizle geleceğe örnek olduk, Afet İnan olduk Türk Tarihinde ilklerden olmanın gururunu yaşadık, Aziz Sancar olduk, dünyaya faydalı olmada disiplinli çalışmanın en büyük ödül olduğunu anladık.