HALK OYUNLARI EKİBİMİZ İTALYA'DA EN İYİ PERFORMANS GÖSTEREN ÜLKE SEÇİLDİ

10.07.2023

Atayurt Okulları Anadolu/Fen Lisesi Öğrencileri Folklor Ekibi, İtalya/Sorrento 'da gerçekleştirilen

 "IX FESTIVAL INTERNAZIONALE DEL FOLKLORE TARANTELLA DEL VESIVIO" Folklore Festivalin"den en iyi performans gösteren ekip olarak döndü.

21.06.2023 - 04.07.2023 tarihleri arasında , içlerinde Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencilerinin  yer aldığı Festival Gezisi, 36 öğrenci ve 6 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi. Gezide Bulgaristan (plovdiv-Sofya), Macaristan(Budapeşte-Estergon-Vişegrad-Szandander veTatabanya), İtalya(Venedik-Bolonya-Pisa-Floransa-Roma-Napoli-Sorrento-Amalfi-Positano) ve Yunanistan 'ın pek çok tarihi, kültürel merkezleri ziyaret edildi.Geziye katılan öğrenciler ,dil gelişimlerine sağladıkları katkılar yanında  Estergon Kalesi, Vatikan, Collezyum, Pisa Kulesi, Atatürk 'ün Evi gibi daha pek çok önemli yapıyı yerinde gözlemleyerek kültürel, sosyal anlamda kazanımlar elde ettiler.

Gezerek, eğlenerek kendilerini geliştirmenin ve öğrenmenin hazzını yaşayan öğrencilerimiz, festivalde elde ettikleri başarılı sonuçla da geziyi taçlandırdılar.

Bu muhteşem proje ile bizleri destekleyen Atayurt Okullarına, sabır ve sağ duyularıyla öğrencilerimize destek olan kıymetli öğretmenlerimize , katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve velilerine  teşekkür ederiz.